Dag 4094: Krokussen

dav

De sneeuw was nog maar net verdwenen toen de krokussen naar boven kwamen. Op andere plaatsen staan ze ook al, maar dit stuk loop ik meestal voorbij. Dan let ik wel op, maar meer op de auto’s die aanstormen of met piepende banden optrekken. Als ik hier loop met Apollo let ik alleen op hem. Zo vaak zal hij niet overgestoken zijn aan de lijn. Hij is gelukkig niet bang voor verkeer en ik wil ook niet dat hij dat wordt doordat er allerlei idioten op de weg zijn.

Volgend jaar wil ik ook graag krokussen en sneeuwklokjes. Die zijn vast wel te koop. Het lijkt me mooi om ze in grote potten in de tuin te zetten. Want dan zijn ze het eerste beetje kleur in de tuin. Tenzij ik eindelijk een forsythia koop natuurlijk- die knalgele bloemen kondigen altijd aan dat de lente eraan komt. Je kunt ook bijna bloeiende takken van deze struik kopen, maar ik ben niet zo dol op snijbloemen en takken die ergens van af gehakt zijn.

Als het voorjaar komt, kan ik uren nadenken over de beplanting van de achtertuin. Ook voor de voortuin, maar eerst is de achtertuin aan de beurt. Daar zitten we heel vaak en als er van alles bloeit, hebben we vanuit de woonkamer een heerlijk uitzicht. Op dit moment is Ronald hard bezig met het uitzoeken van zaaigoed. We vinden het toch het fijnst als we dat zien opkomen. Kant-en-klare plantjes zijn leuk, maar het ontdekken van alweer iets dat langzaam uit de grond komt is nog leuker.

Dit jaar dus weer geen zoektocht naar zwarte tulpen en pioenrozen, maar akkerflora, bijenmixen en een extra zakje klaprozenzaadjes. Gaan we nog een poging wagen om lavendel langer dan een maand in leven te houden?  Laten we maar simpel beginnen met krokussen en sneeuwklokjes. Zodra die uitgebloeid zijn gaan we zaaien en iedere dag met argusogen de borders bekijken.

 

4 gedachten over “Dag 4094: Krokussen

  1. Linda

    Hier komen ze ook op en die struik met de hele bloempjes zit goed in de knop…er komt zelfs al een mini narcis op…echt voorjaar :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>