Dag 4095: Project Plant (33)

mde

Eergisteren ben ik toch gezwicht voor een paar supermarktplantjes. Ze kostten namelijk bijna niks, namelijk €1,79 per stuk. Voor dat bedrag durf ik wel een gok te nemen. Ze zijn heel klein en ik denk dan ook dat het gewoon stekjes zijn die flink geworteld zijn. Mar een echte plant zie je er nog niet in. Ze zien er gelukkig steviger uit dan menig stekje dat ik de hongerdood heb laten sterven.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat deze mini’s uitgroeien tot behoorlijk grote planten. Niet dat ik ze erop uitzoek hoor. Het blad moet er mooi uitzien en of ze dan gigantisch gaan worden of niet doet er niet toe. In maart gaan we mee achtertuin aanpakken en dan halen we gelijk potgrond. Kan ik weer lekker knoeien met potjes die ik in de tuin heb staan en dus eerst goed afgewassen moeten worden.

Tegen die tijd hoop ik te hebben achterhaald hoe ik de planten moet behandelen. Binnenkort gaat de kerstboom naar zolder en dan hebben de kamerplanten een fijn plekje op het tafeltje bij het grote raam van de schuifpui. Dan is het opletten geblazen, want in het late voorjaar knalt de zon naar binnen en als ik ze tot dan in leven heb kunnen houden mag het niet meer misgaan.

Inmiddels weet ik dat ik hedera’s, varens en colocasia’s het hier niet lang uithouden. Maar die schattige pannenkoekplantjes wil ik toch weer graag hebben omdat ze zo mooi zijn. Ook de erwtenplant staat op mijn verlanglijstje, want die had ik vroeger op mijn meisjeskamertje. Nu wil ik er eentje voor in de vintage hangpot die ik van mijn moeder kreeg.De vaderplant heeft het daarin niet gehaald, maar ik hoop dat ik straks een fijne hangplant heb gevonden.

Tegen mijn planten praat ik niet, wel tegen mijn honden. Daar wil ik het bij laten, anders loop ik de hele dag te kakelen. ooit las ik ergens dat planten van Mozart houden en dus ga ik maar eens mooie muziekjes opzetten als ik aan het bloggen of lezen ben. Misschien ga ik de plantjes wel eerder verpotten, want ik denk dat hun kleine behuizing alleen geschikt is voor de periode dat ze hun weg moeten vinden naar de plantenliefhebber.

 

4 gedachten over “Dag 4095: Project Plant (33)

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik ga mijn best doen, want ik wil graag een huis vol gezonde planten. De woonkamer is vrij donker, dus ik kan waarschijnlijk niet alles in huis halen.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>