Dag 4097: Pannenkoekplant

mde

De eerste keer dat ik een foto van een pannenkoekplant zag was ik een beetje verliefd. De vorm van de bladeren vind ik zo mooi en de plant heeft een retro uitstraling. Dus ik was hartstikke blij toen ik een paar stekjes van deze plant van de achterbuurvrouw kreeg. Helaas heb ik ze allemaal laten omkomen van de dorst.

Daarna kreeg ik stekjes van een vriendin. Zij is geweldig met planten  en ik hoopte haar voorbeeld te kunnen volgen. Ondank het feit dat ik echt geprobeerd heb om ze allemaal in leven te houden, zijn ook deze stekjes naar de plantenhemel. Daar voel ik me erg schuldig over, want hoe moeilijk is het nou om planten te voorzien van een beetje water?

Gisteren zag ik dat de supermarkt ook pannenkoekplantjes in het assortiment had. Even heb ik getwijfeld, want je hoort geen planten te kopen om ze vervolgens dood te laten gaan. Toch ging deze in het winkelkarretje, want ik ga het weer proberen. Het plantje ziet er goed uit en dat moet ik zo houden door af en toe met de plantenspuit langs te komen.

Volgens vriendinnen is de pannenkoekplant makkelijk te stekken en ik ben dan ook van plan straks een heleboel pannenkoekplanten in huis te hebben. Niet door er een paar te kopen, maar door zelf te stekken. Hopelijk gaat het me lukken en dan zal ik zeker laten zien wat het resultaat is van het enige goede voornemen voor 2021.

 

4 gedachten over “Dag 4097: Pannenkoekplant

  1. Myrna

    Ik heb 1 pannenkoek plant gekregen en heb nu zoveel dat ik geen plaats meer ervoor heb. De babies komen zo snel dat ik het niet bij houd ze te stekken

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>