Dag 4098: Levensvragen voor een goed gesprek (99+100)

dav

Voor mij zijn deze twee begrippen niet elkaars tegenovergestelde. Star en met een natte vinger te lijmen wel. En ik durf toch wel te stellen dat ik geen van beide ben. Daarbij gaat het ook om waarin je het één of het ander bent. Zo sta ik iedere dag om kwart over zeven op om met Apollo naar buiten te gaan en niemand kan me overhalen nog een kwartiertje in bed te blijven liggen. Terwijl Fluffy en Popje graag willen dat ik nog even blijf.

Als ik overgehaald moet worden, zal men met goede redenen moeten komen. Niet als het om eten gaat- ik kan zeuren over mijn gewicht en dan gelijk zwichten als iemand iets lekkers voor mijn neus neerzet. Ronald heeft me met moeite overgehaald om een dure tuinslang te kopen, maar achteraf gezien had hij het bij het rechte eind, want dat ding komt zeer goed van pas.

Waarschijnlijk zit ik ergens in het midden, want ik hou enorm van routine en af en toe doe ik gaan iets waar ik niet lang over na hoef te denken. Mij zal je niet snel horen zeggen dat ik iets absoluut niet wil. Je weet namelijk nooit of je het ooit overkomt dat je het zal moeten overwegen. Vooral in deze tijden ben je werkloos voordat je het weet en dat kan zomaar leiden tot dakloosheid.

Zojuist heb ik even opgezocht hoe liatris eruitziet. Mooi. Ze worden ook wel lampenpoetser genoemd en ik geloof dat we ze twee jaar geleden in de achtertuin hebben gehad. Nou, als we het over standvastigheid hebben: die tuin is nog steeds de grote trots van Ronald. Hij besteedt er veel tijd aan en is altijd bezig met het maken van plannen. We overleggen altijd en soms moet iemand ergens toe overgehaald worden.

dav

2 gedachten over “Dag 4098: Levensvragen voor een goed gesprek (99+100)

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik denk dat de meeste mensen wel zo denken. Maar ik heb het gevoel dat deze vraag wel voor een flinke discussie zou kunnen zorgen als je ‘m aan je wederhelft stelt. Maar misschien omdat het bij ons af en toe een issue kan zijn.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>