Dag 4099: Tupperware

mde

Mijn moeder kreeg ooit de hele woonkamer aan het schaterlachen toen ze aan de telefoon met een vriendin opeens Wat? Is hij dood? Ik wist niet eens dat hij nog leefde! zei. Bijna had ik gisteren iets soortgelijks gezegd toen ik in de krant las dat Tupperware ermee ophield. Ondanks het feit dat ik er weinig van heb en zeker twintig jaar geen Tupperware party meer had bijgewoond, vond ik het jammer.

Eigenlijk was ik erg verbaasd dat ik ervoor werd uitgenodigd, want ik wist niet dat het nog bestond. Uit pure nieuwsgierigheid ben ik gegaan toen een kennis me vroeg of ik zin had om te komen. Zo zaten we dan op een avond bij iemand in de woonkamer, in een rondje met een kopje thee en iets lekkers. Er kwam een mevrouw die van alles demonstreerde en toen konden we een bestelling plaatsen.

Thuis had ik al wat stokoud Tupperware spul, dus ik nam nog maar wat af. Inmiddels ben ik al die bakjes allang weer kwijt en dat is best zonde, want het is van goede kwaliteit. Er staat alleen nog een bak op de slaapkamer. Die is om snoep in te doen, meen ik. Het lijkt me daarvoor wat groot, maar aan de andere kant: ik koop altijd meerdere zakken snoep in één keer.

Maar voor mij is het het kotsbakje van Mika. Hij gaf een feestje en was nog voor middernacht stomdronken. Vrienden legden hem in mijn bed en toen was het afgelopen met de pret. Bijna ieder uur werd hij kokhalzend wakker en dan zat ik weer klaar met de Tupperware bak. Als hij ooit het huis uitgaat, mag hij het meenemen.

6 gedachten over “Dag 4099: Tupperware

 1. Linda

  Hahahahaha ja daar kan het ook handig voor zijn…heb ooit ook wat gekocht, omdat je toch niet met lege handen weg wil..en ze leggen het zo mooi uit, dat alles heeeel handig lijkt en vervolgens gebruik je t een paar keer en dan ben je er weer klaar mee…maar de levenslange garantie was toen wel heel bijzonder, hebben de mensen nu niks meer aan.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Joh, is wist helemaal niets van die levenslange garantie. Dat kan je nou dus wel vergeten.

   Reageren
 2. Cindy

  Ben ooit 1 keer op zo’n party geweest, meer dan 30 jaar geleden denk ik. Heb daar een paar bakjes gekocht en een maatbeker. Moet zeggen dat het de meest gebruikte items zijn die ik heb.
  Jammer dat je het alleen via party’s kon kopen want had er graag meer van gehad. Maar die party’s? Nee…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Voor mij hoeft zo’n party niet, mar het zijn inderdaad erg fijne spullen. Misschien vind ik nog wel wat in de kringloopwinkel.

   Reageren
 3. chucky1012

  Was er ben er als kind mee opgegroeid.
  Ik wist het al een aantal dagen geleden.
  Ooit had ik via een vriendin zelf thuis zo een party hiervan gehad….
  Natuurlijk kocht er niemand iets….. hihihi

  Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>