Dag 4100: In bloei

mde

Dit jaar begint de lente op 20 maart, de sterfdag van mijn vader. Hopelijk zullen op die dag onze twee magnolia’s bloeien. Er zitten al veel knoppen aan de bomen, maar we hebben al een voorschot genomen door enkele takken in huis te zetten. Ze staan er nu al een paar dagen en opeens gaat het razendsnel met het uitkomen van de bloesems.

Ze zaten nog in de beschermende omhulsels die ik tijdens het bloggen steeds vaker zag vallen. Op de foto zie je dat nog niet alle bloemen zijn uitgekomen. Het zal me benieuwen of de kleinere knoppen uiteindelijk uit zullen komen. Als de takken op de eettafel uitgebloeid zijn, kunnen we nog altijd wat van de bomen in de tuin afzagen.

Snijbloemen koop ik niet meer omdat ik het jammer vind dat ze slechts een paar dagen mooi blijven in een verwarmd huis. Daarom halen we maar wat af van de bomen en struiken die wel al jaren in de tuin hebben. Want die grote fles op de eettafel moet wel altijd gevuld zijn. Zodra de kringloopwinkels weer open zijn ga ik op zoek naar soortgelijke flessen. Want een klein gedeelte van wat in de tuin in bloei staat mag naar binnen komen.

4 gedachten over “Dag 4100: In bloei

 1. chucky1012

  Prachtig zijn ze.
  Goed idee dat je grote flessen of vazen koopt in kringloop winkels….
  Het wordt tijd dat hun weer snel opengaan zodat we fijn naar de meest mooiste snufjes opzoek kunnen gaan…..
  Ik kijk ernaar uit…..

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik hoop dat ik wat moois kan kopen in de kringloopwinkel- ik heb het gemist. We kijken er allebei naar uit- ik hoop dat de kringloopwinkels snel open gaan.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>