Dag 4101: Alocasia

mde

Anderhalf jaar geleden kocht ik een Alocasia oftewel Olifantsoor. De kamerplant zou zeer groot kunnen worden, maar helaas heb ik daar niets van gemerkt. Toen ik de plant kocht zaten er twee bladeren aan. Op een gegeven moment zag ik er vier, maar daarna is het bergafwaarts gegaan. Alle bladeren gingen dood en ik heb de plant niet kunnen redden.

Zo jammer, want ik vind het een hele mooie kamerplant. Dus heb ik gisteren een nieuwe gekocht bij de supermarkt. De fancy bloempot hoorde bij de plant. De vorige Alocasia zag er niet zo fijntjes uit als deze. De bladeren zijn donkerder van kleur en de onderkant neigt naar paars. Vorige keer dacht ik een Alocasia Cuculata te hebben, maar ik. denk dat ik er nu pas eentje hebt.

Nu moet ik me goed inlezen, want ik wil niet weer een plant dood laten gaan. Gelukkig is er online heel veel informatie te vinden. Maar ja, de vorige keer dacht ik ook dat ik alles goed had begrepen en toch ging het mis. In ieder gevelmis het mijn intentie om mijn verzameling kamerplanten langzaam uit te breiden. Er worden geen grote exemplaren gekocht, want ik wil proberen alles wat ik klein koop groter te laten worden.

4 gedachten over “Dag 4101: Alocasia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>