Dag 4102: Hondenhaar

mde

Het zal bij ons in huis vast wel naar hond ruiken, maar erger vind ik al die haren die er liggen. Er zou eigenlijk twee keer per dag gestofzuigd moeten worden. We dachten dat de meisjes voor veel werk zorgden, maar van hun broer komt wel drie keer zoveel af. Je kunt hem de hele dag borrelen en nog komt er steeds veel van af.

Nu het buiten niet meer zo vreselijk koud is wil ik eens een andere jas aan. Het is net iets te fris voor een trenchcoat of een andere lente/herfstjas, dus ik besloot een wollen geval aan te trekken. Maar eerst moest ik de hondenharen verwijderen. Mika heeft van die rollers op zijn kamer en ik heb er eentje gepakt. Iedere keer moest ik de behaarde stukken plakpapier weggooien tot de hele roller op was.

Nou, toen kon ik naar buiten met een jas waar geen haar op zat. Apollo en ik hebben een kwartier lang gewandeld. En toen we weer thuis waren zag ik dat er weer een halve hond op mijn jas zat. Het wordt tijd dat we zonder jas naar buiten kunnen, dan hoef ik ook niet steeds aan de gang met de roller.

Overigens heb ik er ook eentje met een rol waar een laagje siliconenspul overheen zit. Maar ja, die moet je reinigen met stromend water. Voor je het weet is de afvoer verstopt en moeten we een loodgieter laten komen. Dat is dus geen optie. Wie een milieuvriendelijke manier weet om hondenharen te verwijderen, mag het me laten weten.

dav

9 gedachten over “Dag 4102: Hondenhaar

 1. chucky1012

  Ik adviseer je om ducktape te gebruiken…
  Je neemt een stuk van dit soort tape en de honderharen blijven eraan plakken….
  Het is dat men met hetzelfde stuk tape een aantal keren op diverse plakken van een kledingstuk even het erop en erafhaald waardoor er aan de tape de haren van de honden blijven vastplakken…..
  Handig hoor.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Maar mij te milieu onvriendelijk, want dan gaat er iedere paar dagen een rol ducktape doorheen. De tip van Cindy helpt!
   xoxo

   Reageren
 2. Cindy

  Ik heb dé tip. Heb dan wel geen ervaring met hondenharen, maar wel met kattenharen.
  Als je je handen wat vochtig maakt kun je zo alles eraf vegen, wat druk zetten, en alles naar 1 kant vegen zeg maar, dan wordt het uiteindelijk een dichte pluk die je zo eraf kunt halen.
  Ik houd altijd een goed vochtig dweiltje bij de hand. Doe daar mijn hand op, veeg. En als mijn hand weer wat droger is weer even op het vochtige dweiltje drukken om je hand weer vochtig te maken.
  Hoop dat ik het zo goed uitleg.

  Reageren
 3. Linda

  Al met al, blijft het een klus, die helaas elke x terug komt…je kan ook je hele jas over Apollo heen leggen, heb je een hele jas vol met honden haar, dus een soort van 2de hands jas ;)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>