Dag 4104: Verpotten

dav

Alhoewel ik iemand ben die projecten eindeloos op de lange baan kan schuiven, ben ik toch eerder dan gepland begonnen met het verpotten van onze kamerplanten. Dat komt vooral omdat de kleine goedkope plantjes wel erg weinig ruimte hadden om te groeien. Het zou toch jammer zijn als ze daardoor kapot zouden gaan.

Buiten was het helaas te fris om aan de gang te gaan op de oppottafel, dus ik heb maar een groot dienblad gepakt. Dat toch te klein was. Misschien morgen maar weer eens een weekendkrant kopen, want kranten zijn wel handig om als ondergrond te dienen. Gelukkig heb ik nog een hele doos wegwerphandschoenen. Die zijn handig voor de afwas, schoonmaken en het verpotten van planten.

Nu begin ik de kringloopwinkel wel erg te missen, want ik kan wel wat bloempotten gebruiken. Bij de supermarkt hebben ze alleen saaie witte aardewerk potten en ik wil graag retro bloempotten. Maar voorlopig kan ik nog even vooruit en hoef ik alleen nieuwe te hebben als het goed gaat met de stekjes. Binnenkort laat ik zien dat ik niet alleen een plantenkiller ben, maar dat ik ook kan stekken.

dav

6 gedachten over “Dag 4104: Verpotten

 1. Myrna

  Wat een stel mooie planten heb je daar hoor.
  Ik mis Action en Kringloop ook. Heb van de week verschillende dingen kapot laten vallen , ik wil graag wat schaaltjes en glazen kopen.
  Ook kaarsen en zo. De prijsmepper mis ik.
  Winkelen op afspraak is niet aan mij besteed.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   In de winkel waar Mika werkt heb je een uur om te winkelen!
   Ik wil zo graag naar Action en kringloopwinkels.
   Er staan nog wat planten op mijn verlanglijstje, maar ik moet eerst deze verzameling in leven houden. Ik wil ook een heleboel pannenkoekplanten!

   Reageren
 2. Linda

  Goed bezig, zeg..hoorde hier van een buurvrouw,.die bij een kringloopwinkel werkt, dat hun ook spullen via marktplaats verkopen…en je mag er op afspraak 10 minuten winkelen! Hoe kan je nou in 10 min door een kringloopwinkel lopen..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Tien minuten is nauwelijks genoeg om het rek met melamine te bekijken en er is nog veeeer meer.

   Reageren
 3. chucky1012

  Prachtige planten…..
  Leuk karweitje….
  Nou en of ik de kringloopwinkels mis…..
  Wil mijn balkon gezellig maken weet helaas niet hoe ik tuinaarde en binnenkort de eenjarige planten thuis moet krijgen…..

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik vind het ook een leuk karweitje. Tja, die kringloopwinkels moeten gauw open gaan. Want ook ik mis de bezoekjes.
   Tuinaarde kan je bij de supermarkt kopen. Heb je een mandje waar het in kan?
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>