Dag 4105: Levensvragen voor een goed gesprek (101+102)

dav

In het openbaar spreken vind ik erg spannend en als ik het praatje niet voorbereid heb, kan ik me vrij ongemakkelijk voelen. Belangrijke toespraken zoals herinneringen ophalen aan een overledene moet ik helemaal uitschrijven. Wat gezegd moet worden op een diploma uitreiking kan met steekwoorden op een A-4tje.

Sinds ik wat heb gezegd op de afscheidsdiensten voor mijn ouders en mijn oma is het een stuk makkelijker. Het lukte me om af en toe de zaal in te kijken en te zien wie er allemaal waren. Ongemakkelijk werd het nooit, maar ik zal heus wel een tikje zenuwachtig zijn geweest. 

Waarschijnlijk zal iemand die me goed kent dat wel gezien hebben. Toen ik jaren geleden naar de door Netflix uitgezonden serie Lie To Me keek, begreep ik dat er mensen zijn die hun beroep maken van het opmerken van leugens. Inmiddels ben ik helemaal vergeten waar je een en ander aan kon zien, maar toen ik aan het bingewatchen was, snapte ik het helemaal. Maar ja, het gaat allemaal niet op als een sociopaat staat te jokken, want wie in de eigen leugens gelooft kan niet betrapt worden. Zeggen ze.

dav

 

4 gedachten over “Dag 4105: Levensvragen voor een goed gesprek (101+102)

  1. chucky1012

    Dat is goed van jou dat je met een aantal steekwoorden al weet wat je moet zeggen…..
    Zoiets moet ik volledig noteren…..

    Xoxo

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>