Dag 4106: Rootsreis

Screenshot_20210307_104130

Ronald en ik kijken graag naar Spoorloos. Zelf kan ik me niet voorstellen hoe het is als je opgroeit in een gezin waar je je af en toe een vreemde eend in de bijt voelt. We zien regelmatig hoe mensen herenigd worden met biologische familieleden. Het lijkt me een hele onderneming, zo’n rootsreis. Maar wel heel goed omdat iedereen wel wil weten waar hij of zij vandaan komt.

Als je honden adopteert ligt dat natuurlijk wel een beetje anders. Althans, wij nemen maar aan dat Apollo, Fluffy en Popje niet innig verlangen naar hun biologische moeder, want of ze hun vader ooit gekend hebben is nog maar de vraag. Ze hebben zich ook zo snel aangepast aan onze manier van leven en die andere leefomgeving dat ik niet denk dat er ooit een Spoorloos voor huisdieren zal komen.

We weten waar onze hondenkinderen zijn opgevangen voordat ze bij ons kwamen wonen. Die twee steden heb ik toegevoegd aan mijn weerapp, want ik vind het wel leuk om te weten hoe het weer in Moskou en Torredembarra is. Ook heb ik online uitgezocht hoe het in die steden is. Nou, heel anders dan in Spijkenisse. De temperaturen verschillen ook enorm. Niet altijd hoor- soms is het bijna gelijk.

In Spanje is het vaak net iets warmer, zeker in de zomer. En in Moskou zou ik liever niet willen wonen. Of je bevriest er tijdens het boodschappen doen of je smelt. Als wij zouden besluiten naar het land van herkomst van onze hondenkinderen te gaan, moeten we wel goed uitkienen wanneer we dat zouden moeten doen. Waarschijnlijk in het voorjaar.

Maar we doen het niet hoor. Want in Moskou kunnen we alleen met het vliegtuig komen en ik heb vliegangst. Daarbij laat ik mijn meisjes niet meer in het laadruim reizen. Wat een stress zal dat geven. Vooral op Fluffy heeft het destijds veel indruk gemaakt. En naar Spanje zodat Apollo zijn oude woonplaats kan zien? Absoluut niet! Straks denk hij dat hij terug wordt gebracht.

Gelukkig hebben we foto’s waarop ze in hun voormalige opvang te zien zijn. Zouden ze het al vergeten zijn? In ieder geval verstonden ze al snel wat wij bedoelden toen we Nederlands spraken. Er zijn al een heleboel woorden die ze begrijpen en die hebben niet altijd met eten te maken. Als ik Nee, dat is van mama zeg blijven ze van mijn spullen af en Apollo neemt snel een beslissing als ik tijdens het wandelen Plassen of doorlopen mompel als er getreuzeld wordt.

Een andere reden waarop er geen rootsreizen komen is het feit dat er in Rusland en Spanje zwerfhonden zijn. Misschien niet meer in het centrum van grote steden, maar wel daarbuiten. Dat kan ik echt niet aan. Want het zal me zo aangrijpen dat ik hele roedels mee naar huis zal willen nemen en dat gaat natuurlijk niet. Dus blijven we hier en zorgen we goed voor onze geliefde honden die van ver naar ons toe zijn gekomen.

4 gedachten over “Dag 4106: Rootsreis

 1. Myrna

  De hondjes zullen zich niet meer herinneren waar ze vandaan komen. Een hond leeft in het nu immers.
  En daarbij komt dat ze een leven in het paradis hebben en er veel van ze gehouden wordt.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik geloof ook niet dat Apollo, Fluffy en Popje problemen hebben met hun afkomst en achtergrond hoor. Het zijn blije eitjes :)

   Reageren
 2. Linda

  Daar kunnen wij nog wat van leren, in het nu leven…ik zou ook niet tegen al die zwerfhonden en katten kunnen, hoor je hart breekt toch.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het zou voor heel veel mensen beter zijn als ze net als honden het verleden achter zich konden laten. Maar dat kan ik makkelijk zeggen, want ik heb gelukkig geen traumatisch verleden. Ik leef wel met iemand die dat wel heeft :(

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>