Dag 4122: Nog anderhalve week

sdr

Nu maar hopen dat de kapperszaken niet opnieuw dicht moeten, want ik ben al bijna aan de beurt. Over anderhalve week kan ik eindelijk plaatsnemen in de kappersstoel. Eind november 2020 was ik er voor het laatst en voordat ik de deur uitliep maakte ik een afspraak voor begin januari. Want ik ga al jarenlang iedere zes weken naar de kapper, dan ziet mijn haar er altijd netjes uit.

Inmiddels ziet mijn kapel er niet meer uit. Het is maar goed dat ik de achterkant niet kan zien, want ik denk dat er lelijk en vooral erg uitgegroeid uitziet. Wat dat betreft is die winterjas met capuchon erg handig. Het camoufleert de pieken goed. Maar er komt steeds vaker wat zonneschijn en ik wil graag een andere jas aan. Of het liefst geen natuurlijk.

Iedere dag loop ik langs de kapsalon en dan zie ik de stoeltjes voor de deur staan. Daar wil ik ook weer eens op zitten, met een boek of een fijn muziekje in mijn oren. Als je aan de beurt bent word je gehaald om eerst je jas op te hangen en daarna je handen te desinfecteren voordat je plaatst mag nemen op een stoel voor een grote spiegel.

Als ik ook naar de kapper zou gaan om mijn haar te verven zou ik het de afgelopen tijd moeilijk hebben gehad. Want ik vind dat een rotklus. Vroeger heb ik het weleens gedaan en dan liep ik nog dagen met een gezicht en nek vol verfsporen. Nu zou ik mijn haarkleur alleen veranderen als ik er een miljoen voor kreeg.

De afgelopen maanden had ik best op zoek kunnen gaan naar inspiratie voor een nieuw kapsel. Daar zou ik de kapster ook erg mee verrassen, denk ik. Maar ik weet het niet. Er is misschien wel iets leuks mogelijk, maar ik denk dat ik dan allerlei haarproducten zou moeten gebruiken. En daar ben ik gewoon te lui voor. Maar wie een tip heeft- ik sta er wel voor open.

10 gedachten over “Dag 4122: Nog anderhalve week

 1. Linda

  Nou ik zou het niet durven zeggen, voor wat voor andere coupe je zou kunnen gaan…je moet al gauw allerlei toeren uithalen om het zo te krijgen, hoe hun het doen…maar wie weet stromen de tips binnen ;)

  Reageren
   1. Linda

    Nou mijn haar ook niet hoor, gewoon lang en staart in, werkt voor mij het beste…andere coupes altijd spijt van gehad

    Reageren
     1. Pippi Bericht auteur

      Dat kan ook, maar ik zie erg op tegen het laten groeien. Dan duurt het wel even voordat ik er weer netjes uitzie.

     2. Linda

      Overleggen met de kapper, ze zullen de dooie puntjes weghalen, zodat het er weer mooi uit ziet en dan kijken of groeien iets voor je is…zou het in de groep gooien, bij de kapper.. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>