Dag 4123: Project Achtertuin (20)

inCollage_20210324_112034891

De magnolia’s gaan bijna bloeien, de zon schijnt en dus wordt de achtertuin onderhanden genomen. We hebben al gezien dat wat in bloempotten zit langzaam steeds groener wordt. Wie geen groene vingers heeft zou ik aan willen raden om straks bij de supermarkt hortensia’s te halen. Drie voor een tientje en je hebt er jaren plezier van. Misschien neem ik er ook een paar voor in de voortuin.

De vlinderstruik ziet er ook mooi uit. Er moet nog wat gesnoeid worden, maar dat komt goed. Twee jaar geleden was er nog maar een stronk van over nadat Ronald de snoeischaar had gehanteerd, maar in de zomer was de boel alweer uitgelopen zagen we zelfs paarse bloemen waar de vlinders prompt op af kwamen.

In de kleine border kwam opeens heel wat groen naar boven. Ooit hadden we een gigantische struik verwijderd, maar we kregen niet alle wortels weg. Dus komt er nu weer een en ander uit. Dat vinden we prima. Alles gaan we er nu voor zorgen dat de struik niet a te breed en hoog wordt. Voorlopig zijn we blij dat we straks wat minder zullen zien van de schutting van de buren.

Ronald heeft ook zonnebloemzaden geplant. Het zou leuk zijn als we eindelijk weer eens zonnebloemen in de tuin krijgen. Ze zijn gezaaid op een stuk dat flink veel zon krijgt, dus ik ben optimistisch. Dat ben ik ook over de aromatische kruiden die hopelijk opkomen in de grote pan die al jaren in de tuin staat en waarin steeds iets anders wordt gezaaid.

Vorig jaar zagen we plantjes die het jaar daarvoor geplant waren en het zou fijn zijn als ze ook dit jaar te zien zullen zijn. In ieder geval nemen we nooit meer genoegen met een tuin zonder planten en struiken. Nu is er nog betrekkelijk weinig te zien, maar voordat je het weet is het weer mooi.  En dan hopen we dat mama het kan zien.

IMG_20210324_111948

4 gedachten over “Dag 4123: Project Achtertuin (20)

 1. chucky1012

  Fijn hoor om nu in de tuin bezig te zijn….
  Hoop zo voor jullie dat de zonnebloemen goed zullen gaan bloeien en natuurlijk de andere planten en bloemen ook…..
  Je moeder zal het inderdaad zien…

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We moeten nog even geduld hebben, zie ik. Maar als we straks wat meer kleur in de tuin hebben zal het uitzicht prachtig zijn.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>