Dag 4124: #tbt #92

nor

Deze foto werd bijna twee jaar geleden gemaakt. Eigenlijk had ik dat precies twee jaar geleden moeten doen, want toen zag de tuin er vreselijk uit. Het lag vol met gesnoeide takken, een afgedankte hoekbank, een uit de badkamer gesloopt ligbad, de kapotte over en nog veel meer zooi. Het leek wel een vuilnisbelt en het had ons een bezoek van een rijdende rechter op kunnen leveren.

Kijk eens hoe het eruitziet. Allereerst die openslaande deuren die voor enorm veel tocht zorgden. We zijn een stuk beter af met de schuifpui die ook nog eens flink wat geluidsoverlast dempt. Die tuintegels lagen schots en scheef en er zijn al heel wat mensen bijna over gestruikeld. Op de plek waarop de speciaal voor de werkzaamheden aangeschafte kruiwagen staat was ooit een vijver en daarvoor een grasveld.

De regenton is helemaal ingestort. Dat snappen we niet helemaal, want hiervoor kwam er regenwater van maar liefst vier woningen op uit. Maar toch was de ton helemaal uitgedroogd en hebben we ‘m weg moeten gooien. Inmiddels hebben we er eentje van kunststof en vreemd genoeg is ‘ie niet gescheurd toen het een tijdje vroor. Veel bloempotten zijn kapotgevroren, maar de regenton verkeert nog steeds in goede staat.

Je kunt op de foto ook goed zien dat Ronald de vlinderstruik, links naast de tuindeur, heeft geprobeerd te verwijderen. Maar de stronk liep al snel uit en nu hebben we weer takken die bijna twee meter hoog zijn. Wat heel gek is: de magnolia’s zijn groen. Dat zijn ze nu helemaal niet. Er zitten knoppen in, maar er zijn geen groene bladeren te bespeuren. Heeft iemand enig idee waarom dat is?

We genieten al bijna twee jaar van een compleet opgeknapte tuin. Over een paar maanden hoop ik te kunnen laten zien dat alles er heel mooi en fleurig uitziet. Maar het is ook weleens goed om te beseffen dat de achtertuin er voorheen lang niet zo fraai bijlag. Als het regende kon je de tuindeur alleen droog bereiken met kaplaarzen aan. Nu heb ik wel wat anders te doen, maar binnenkort kan ik de hele dag naar buiten kijken en daar heel blij van worden.

4 gedachten over “Dag 4124: #tbt #92

 1. chucky1012

  Hoe een tuin zo kan veranderen…..
  Fijn hoor dat het nu zo mooi is en als alles bloeit het op zijn mooist is…. ;-)
  Vreemd van de regenton
  Fijn hoor zo een schuifpui….

  Xoxo.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het was heel veel werk, gedaan door iemand die herstellende was nadat hij een hersenbloeding kreeg. Achteraf vraag ik me af of dat wel zo verstandig was. Maar hij wilde het zo graag.En nu zijn we erg blij met het resultaat.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>