Dag 4125: Levensvragen voor een goed gesprek (107+108)

dav

Meestal krijg je vragen die behoorlijk persoonlijk zijn. Waar je toch even over na moet denken. En dan komen ze opeens met een vraag over restaurants. Het is al meer dan een jaar geleden dat we uit eten gingen. Dat zet me meteen op het goede spoor: de kwaliteit van het restaurant en zelfs het eten doen er niet toe, wel met wie je in  dat restaurant zit.

Meer dan een jaar geleden vierden we de verjaardag van Saskia in een restaurant, een oeroud Chin. Ind. Spec. Rest. in Leiderdorp. Het restaurant waar mijn vader meer dan vijftig jaar geleden heen ging met een grote lege pan om weer terug te keren met een grote hoeveelheid bami. Het restaurant waar we meerdere keren een zaaltje voor onszelf hadden. Allemaal denken we met weemoed terug aan die avond, al bijna veertien maanden geleden.

Met evenveel plezier gaan we ooit weer met de hele familie naar het wokrestaurant om de hoek. Omdat mama daar zo graag at. Volgens mij is papa daar nooit geweest. Mama genoot er altijd zo van het Indische eten en ze nam altijd een Irish coffee ter afsluiting van een feestelijk etentje. Gelukkig heeft ze nog mee kunnen maken dat haar kleinkinderen er een biertje konden bestellen.

Ronald houdt erg van goed eten en hij wil graag naar een sterrenrestaurant. Voor mij hoeft dat niet zo. Omdat ik net zo lief naar de Mac ga zal ik het ook wel niet waard zijn. Maar het neemt niet weg dat ik heel benieuwd ben wat ik in zo’n bijzonder restaurant voorgeschoteld zal krijgen. In ieder geval weet ik dat ik het zelf nooit zal kunnen maken.

Wat er op de andere kant van het kaartje staat vind ik onzinnig. De tekst begint namelijk met maak en dan weet ik al dat ik de rest niet hoef te lezen. Een restaurantwaardig gerecht? Nou, dan moet ik er ook nog eetbare bloemen op leggen. Wat voor bloemen zal ik op mijn tosti leggen? Laat maar zitten, ik ben nog te lui om dat allemaal uit te zoeken.

dav

4 gedachten over “Dag 4125: Levensvragen voor een goed gesprek (107+108)

 1. chucky1012

  Och wat zou dat fijn zijn om weer uit eten te kunnen gaan….
  Maar helaas.
  Ja, eetbare bloemen……

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik wil ook graag weer eens naar een restaurant. Maar goed, we hebben geduld. Hopelijk houden de restaurants het nog even vol.
   We hebben een keer een dessert met bladgoud en eetbare bloemen gegeten :)
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Hahahahaha teveel moeite…mac mag van mij ook hoor of gewoon waar je niet hoeft na te denken aan welke kant je moet beginnen met bestek.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>