Dag 4127: Dingen

Screenshot_20210328_140019

Mijn moeder corrigeerde ons altijd als we het over dingen hadden. Alle dingen hebben namen, zei ze dan streng. Overigens lette mijn vader ook altijd goed op of we ons goed uitdrukten. Tot op de dag van vandaag denk ik daaraan als ik even moeite heb met het vinden van de juiste woorden. Daarom keek ik gek op toen ik rond zat te kijken op Google Foto’s.

Blijkbaar worden al die foto’s indien mogelijk voorzien van een onderwerpstempel. Zelf heb ik daar namelijk niet over nagedacht. Maar een groot aantal foto’s vallen dus in categorieën  die ik niet ergens ingesteld heb. En ik ben heel erg benieuwd hoe het werkt. Er zitten toch zeker geen kaboutertjes in mijn telefoon die mijn kiekjes rangschikken?

Het doet me denken aan The Flintstones- in hun ouderwets ogende apparaten zat bijvoorbeeld een vogeltje dat zich helemaal het schompes werkte om bijvoorbeeld geluid voort te brengen. Maar waar halen ze de etiketjes vandaan? Waarom staat er hemel als het mijn om het dashboard ging? De zalmsalade heb ik zelf gemaakt, maar de donuts werden toch echt door iemand anders gebakken.

Hoe ziet men het verschil tussen een park en een bos? Wordt de bomen snel geteld? Zou Google in staat zijn het verschil te zien tussen Sinterklaas en de Kerstman? Ach, misschien is het wel handig als je op zoek bent naar een bepaald plaatje, maar ik vind het toch merkwaardig. Uiteindelijk wil ik liever zelf uitmaken in welk mapje een foto komt te zitten.

4 gedachten over “Dag 4127: Dingen

 1. chucky1012

  Oh echt…
  Jeetje nu jij het zegt…
  Hun hebben toch niet de foto van jou gemaakt…
  Zelf beslissen waar het onder valt en zelf indelen is veel leuker….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het zijn allemaal foto’s die ik zelf gemaakt heb, maar ik vind het helemaal niet nodig dat ze door iemand (of misschien “iets”) ingedeeld zijn in mappen. Dat kan ik zelf ook.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>