Dag 4129: Lavendel en anjertjes

IMG_20210330_171945

Morgen plannen we maar een eenvoudige avondmaaltijd waarvoor er weinig in huis gehaald moet worden, want dan kan ik meer plantjes kwijt in mijn boodschappentassen. Want de supermarkt om de hoek heeft weer fijne plantjes voor de achtertuin in de aanbieding. Eigenlijk was ik op zoek naar wat kamerplanten, maar ik ben nog veel blijer met de lavendel en roze anjertjes.

In de grote border staan een paar hortensia’s, maar ik wil toch graag alvast wat kleur zien. We hebben de afgelopen 25 jaar veel pech gehad met lavendel- alles ging dood. En ik hou zoveel van lavendel. De bloemetjes hebben mooie kleuren en de geur is heerlijk. Vaak ging ik er met mijn hand doorheen zodat de geur vrijkwam. Anjers hebben we twee jaar geleden geplant en ook die zijn verdwenen. Het zullen wel eenjarigen zijn.

Als de weersvoorspelling uitkomt is het morgen weer redelijk weer, dus dan kunnen de nieuwe plantjes de grond in. Op de plek waar Ronald zonnebloemzaden inde  grond heeft gestopt hebben de meisjes zitten graven, dus ik denk dat ik een tweede poging ga wagen. Maar dan wel in kleine potjes. Als de zonnebloemen gaan groeien stop ik ze wel in de kleine border. Dan ga ik goed opletten en Nee, dat is van mama! roepen.

Nu maar hopen dat het niet meer gaat vriezen. Want je weet het maar nooit. Iedereen roept dat je met zaaien en planten moet wachten tot IJsheiligen achter de rug is, maar dan moeten we nog een week of zes wachten. Zo lang wil ik niet wachten, want ik vind de tuin wel een beetje saai. Er mag wel wat meer kleur in. En dan gaan we wachten op vlinders, bijen, hommels en lieveheersbeestjes.

4 gedachten over “Dag 4129: Lavendel en anjertjes

 1. chucky1012

  Ja, zo mooi….
  Och jeetje…
  Inderdaad dat klopt wachten tot na de ijsheiligen want dan kan er nog nachtvorst zijn…
  Half mei….
  Shop ze morgen….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Volgens mij hebben we de afgelopen jaren alles veel eerder buiten gezet. Laten we hopen dat er geen nachtvorst komt.
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Wat leuk hè die kleur in de tuin…zie af en toe al vlinders en bijen voorbij komen maar er is nog niks voor ze…

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>