Dag 4130: Overval

Deze foto heb ik van ad.nl geplukt

Deze foto heb ik van ad.nl geplukt

Het ergert me als mensen vertellen hoe weinig het heeft gescheeld- vijf minuten eerder waren ze nog op de plaats des onheils geweest. Wat hadden ze toch een mazzel. En toch dacht ik even hetzelfde toen ik laat in de middag op internet rondhing. Als Ronald niet door de wekker heen had geslapen zou ik erbij hebben kunnen zijn. Nou, ik vind het erg genoeg dat de medewerkers van de supermarkt om de hoek de ellende wel meegemaakt hebben.

Overigens is de kapsalon waar ik overmorgen eindelijk weer heen mag gaan ook al eens overvallen. Sindsdien betaal ik daar altijd met mijn pinpas en als iedere klant dat doet zit er geen contant geld meer in de kassa en dan kan er niet veel gestolen worden als het onverhoopt nog een keer gebeurt. Maar ik hoop natuurlijk dat die walgelijke criminelen voortaan wegblijven. Wie meer geld in de portemonnee wil moet maar gewoon gaan werken.

Waar ik steeds aan moet denken is: hoe zou ik reageren als ik er wel bij was geweest? Zou ik volslagen in paniek raken en zou ik misschien wel gaan gillen? Zou ik keihard wegrennen? Nee, ik ben geen held en ik geloof niet dat ik in staat ben iemand tegen te houden die met een ijzeren pijp loopt te zwaaien. Of zou ik me zo onzichtbaar mogelijk maken en het signalement van de overvaller goed in mijn geheugen prenten?

Je weet het pas als het je daadwerkelijk overkomt. Zo zal ik nooit beweren dat ik bijvoorbeeld in het verzet zou gaan als de pleuris uitbreekt. Onderduikers in huis nemen? Echt, ik weet het niet. Vooral niet omdat we hier tussen hele enge mensen wonen. Die vertrouw ik absoluut niet. Het is moeilijk hoor- hoe reageer ik onder druk, als mijn eigen leven op het spel staat? Dus ik ben hartstikke blij dat ik om half één met Apollo, Fluffy en Popje buiten op de bank zat.

6 gedachten over “Dag 4130: Overval

 1. Linda

  Nou wat erg zeg..kan me wel voorstellen dat je je dat even indeelt…je weet nooit hoe je zal reageren idd en het is erg voor de medewerkers, zo’n trauma.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Gewoon midden op de dag hè. Het zal druk zijn geweest omdat er op die dag en dat tijdstip altijd veel kinderen met hun ouders zijn.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Daar was ik blij om, maar ik besef dat er genoeg andere mensen wel bij waren. Dat zit me toch niet lekker, want er werken heel veel vriendelijke mensen.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>