Dag 4132: Geknipt

inCollage_20210402_140542160

Vandaag was het eindelijk zover: ik kon weer naar de kapper. Als je gewoonlijk iedere zes weken je haar laat knippen is dik vier maanden wachten toch wel lang. Het was wel mogelijk om een week eerder te gaan, maar ik durfde die afspraak niet te maken. Stel je voor dat Apollo weer last zou hebben van zijn darmen- dan laat ik hem echt niet alleen thuis. Dan moet er iemand zijn die op hem past.

Het was heerlijk om weer in die kappersstoel te zitten. Gelukkig was ik snel aan de beurt en hoefde ik niet lang te wachten op de stoel voor de kapsalon. Want het was hartstikke koud buiten. De kapster en ik hoefden niet te overleggen wat er zou moeten gebeuren. Mijn haar laat ik pas groeien als het dunner wordt. Dan kan ik het opsteken.

Uiteindelijk loop ik weer met het kapsel dat ik al jaren heb. Iets anders is ook niet mogelijk. Een heel kort koppie kan niet, want dan moet ik de gekste capriolen uithalen met gel, want mijn haar wil alleen recht naar beneden hangen. Over zeven weken ga ik weer, want dat komt beter uit met het werkschema van Ronald.

10 gedachten over “Dag 4132: Geknipt

 1. chucky1012

  Netjes geknipt.
  Ik laat mijn kapsel groeien ;-)
  Zo fijn dat men weer naar de kapper kan gaan.
  Nu nog alle andere winkels openen…..

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik was zo bang dat ze dicht zouden gaan. Dat dacht de kapster ook. Zo blij dat ik eindelijk kon!
   Inderdaad, nu de andere winkels nog. Want ik mag dus wel iedere dag naar de supermarkt waar ze smalle paden hebben.
   xoxo

   Reageren
 2. Pearl

  Fijn om weer in een kappersstoel te mogen zitten. Ik ben 3 weken geleden geweest, na 5 maanden… Voordeel is wel dat mijn haar heel lang is geworden. Ik gun het mijn kapster dat ze weer aan het werk kan. Ik heb nu een afspraak gemaakt voor 5 weken daarna (normaal ga ik na 7-8 weken), zodat ze weer wat extra inkomsten heeft.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vijf maanden! Dat is erg lang. Wat lief dat je aan de inkomsten van de kapster denkt. Ik stop wat extra’s in de fooienpot :)

   Reageren
   1. Pearl

    Ik gun het haar van harte, zij is een hardwerkende eenpitter zonder inkomsten en geen subsidie gedurende de lockdown. Ik ben blij dat ze als zelfstandige er nog is.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>