Dag 4135: Forsythia

sdr

Op weg naar de dierenspeciaalzaak zag ik prachtig bloeiende forsythia’s. Al tijden wil ik zulke struiken in de voor- en achtertuin. Het kwam er steeds niet van en ik geloof niet dat we dit jaar met plezier naar een tuincentrum zullen gaan. Dus moet ik over een paar maanden met een snoeischaar op pad gaan. Die paar takjes die ik mee wil nemen worden vast niet door iemand gemist.

Opeens moet ik aan mijn ouders denken. Zij hadden in hun achtertuin een schitterende rododendron . Die had mijn vader uit een bos gestolen en dat zat mijn moeder niet lekker. Ze probeerde papa telkens over te halen de struik te verwijderen omdat gestolen goed niet gedijt. Nou, die rododendron wel hoor. Ieder jaar kwamen er mooie lila bloemen en het maakte de tuin een stuk gezelliger.

Uiteindelijk is ‘ie trouwens verdwenen en ik heb geen idee wie daartoe het initiatief heeft genomen. Waarschijnlijk zag mama haar kans schoon toen ze op een gegeven moment helemaal in de ban van het tuinieren raakte. Ze zal wel opgelucht zijn geweest toen papa’s buit weg was. Dan kon niemand haar ervan beschuldigen dat ze een soort heler was. Want ik had een hele brave moeder.

Maar goed, die forsythia. Die hadden we dus ook in de tuin van het ouderlijk huis. Ieder jaar waren we weer blij als ‘ie in bloei stond, want dan kwam de lente eraan. Geel is geen favoriete kleur, maar ik wil toch graag zo’n fijne vroeg in het jaar bloeiende struik in de tuin. Dus heb ik opgezocht hoe ik een forsythia kan stekken en met een beetje mazzel gaat het helemaal lukken. Watch this space, zou ik zeggen.

4 gedachten over “Dag 4135: Forsythia

 1. Linda

  Nou zeker doen…ach je mama, snap haar wel hoor, ik zou hetzelfde hebben..heb ook niet veel met geel, maar wel de kleur van het voorjaar ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Een enkel stekje mist niemand. Net als die rododendron uit het bos. Maar ja, uiteindelijk is het wel diefstal.

   Reageren
 2. chucky1012

  Zo mooi is deze boom….
  Ik had er jarengeleden ook 1 in mijn voortuin gehad….
  Als het goed is kunnen we bijna shoppen….. ;-)
  Had je het nieuws gehoord of gelezen….
  Wordt misschien al volgende wk bekend gemaakt….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik zorg ervoor dat ik er binnenkort ook eentje in de tuin heb.
   Ja, ik wil ook graag weer een keertje winkelen. gewoon voor de aardigheid, want eigenlijk heb ik niets nodig.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>