Dag 4137: Hagel

dav

April doet wat hij wil, Sometimes it shows in April en de maand wordt ook the cruellest month genoemd. Ieder jaar stinken we er weer in, want het duurt nog wel even voordat we echt fijn lenteweer hebben en we metzonder jas naar buiten kunnen.  De krokussen zijn allang uitgebloeid en de narcissen die door de plantsoenendienst zijn aangeplant beginnen hun gele bloemen te verliezen. Toch kwam die laag sneeuw en hagel als een onwelkome verrassing.

De afgelopen dagen had ik vaak mazzel en liep ik tussen de buien door mijn rondes met Apollo. Maar het was wel behoorlijk guur en door de kou waren de hagelstenen nog lang niet verdwenen. Het leek wel alsof we in een pot grof zeezout rondliepen. En de keren dat ik wel in een hagelbui terechtkwam leek het wel alsof ik bekogeld werd met minuscule ijsballetjes. Het deed gewoon pijn aan mijn gezicht.

Apollo, Fluffy en Popje hadden geen enkel probleem met die vreselijke hagel. Zij liepen er stoer doorheen. Gelukkig heb ik geen hondenjasjes aangeschaft, want ik denk dat het niet nodig is omdat ze zich niet veel aantrekken van de soms winterse weersomstandigheden. Maar ik ben mijn overigens zeer comfortabele gewatteerde winterjas wel een beetje zat. Het lijkt me heerlijk om met een little black dress en een dun vestje naar buiten te kunnen. Een zomers buitje mag af en toe vallen, maar ik hoop dat ik de laatste hagel van 2021op mijn hoofd gehad heb.

8 gedachten over “Dag 4137: Hagel

 1. Cindy

  Vreselijk toch, dit weer. Met pasen 2 dagen binnen gebleven, niet eens gewandeld. En wandel normaal elke dag!
  En heel de week al met de auto naar werk i.p.v. de fiets. Ik trek deze kou niet meer haha!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We moeten nog even wachten op beter weer. Over een tijdje komen de Lekker voor jou, Cindy, maar ik kan die hitte niet meer verdragen opmerkingen van mij :)
   Wat zal je de wandelingen gemist hebben!

   Reageren
   1. Cindy

    Ik kan niet wachten op je opmerkingen haha! En nee, niet eens gemist de wandelingen, vond het wel even lekker zo. Even lekker 2 dagen gechilld :-)

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Met dat rotweer kan je beter binnen blijven en met de auto naar je werk gaan. Dat lekkere weer komt wel.

     Reageren
 2. chucky1012

  Nee, het was niet fijn om in die vreselijke kou naar buiten geweest te zijn.
  Wat erg dat jij dat op je hoofd had gehad.
  Nog even en zijn de ijsheiligen…..
  Geen nachtvorst meer hierna.
  Het ook gesneeud en omdat ik op een hoek woon en hoog draait de zon en wind nadat de zomer voorbij is.
  Dus is het nu berekoud en is er bij mij erg veel wind….
  Maar goed straks ben ik weer blij dat de zon de hele dag gaat shinen en ik onder een parasol op een stoel kan zitten en genieten ;-)

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Tja, ik moet nu eenmaal naar buiten. Daar heb ik soms weinig zin in, maar Apollo vindt het heerlijk.
   Het duurt nog een dikke maand voordat de ijsheiligen er zijn.
   Jeetje, het zal zeker koud zijn als je een hoekwoning hebt en nog eentje die vrij hoog is ook.Maar wie weet is het straks wel fijn dat het er een beetje kan waaien. Als het dertig graden is of zo :)
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>