Dag 4139: Levensvragen voor een goed gesprek (111+112)

dav

Niks. Want ik geloof niet dat ik iets kan doen om iemand gelukkig te maken. Iemand kan best invloed hebben op de gemoedstoestand van een ander, maar ik geloof dat iemand pas gelukkig is als aan bepaalde wensen is voldaan en dat is voor iedereen weer anders. Zo ken ik iemand die graag bewonderd wil worden alsof hij het Gouden Kalf is. Mij lijkt het veel fijner als ik omringd word door mensen die me af en toe tegengas geven. Dat maakt mij gelukkig, want dan weet ik wat het betekent als zij me een compliment geven.

Hoogstens zal het me lukken iemand blij te maken. Door iets liefs te zeggen, een cadeautje te geven of er voor die persoon te zijn. Gelukkig ken ik ze niet, maar er zijnmensen die nooit en te nimmer gelukkig zullen zijn. Omdat er altijd wel iets ontbreekt. Laten we wel wezen: er is natuurlijk geen mens die in staat is alles op de lijst van eisen af te vinken. Kijk maar eens naar de pyramide van Maslow die veel duidelijk maakt over de basisbehoeften van de mens. Willen we niet allemaal alles wat daarin aangegeven wordt? En nog is het niet zeker dat je dan gelukkig bent.

Misschien heeft het meer zin om te bedenken wat je eventueel kunt missen in je leven. Zo heb ik geen betaald werk en is mijn bankrekening leger dan ik graag zou willen. Er zijn mensen die schijnbaar alles hebben wat hun hartje begeert. Maar in deze tijd kunnen ze geen fijne vliegvakanties boeken, zitten er geen bezoekjes aan sterrenrestaurants in en werden ze knettergek van het lesgeven aan hun kroost. Gelukkig zijn lijkt me geweldig, maar vooralsnog vind ik het prima om slechts tevreden te zijn. Toch zou ik het geweldig vinden als ik binnenkort een bosje margrieten kreeg!

dav

4 gedachten over “Dag 4139: Levensvragen voor een goed gesprek (111+112)

  1. Linda

    Je kan iemand gelukkig maken, door te zijn wie je bent, en vooral jezelf…en wat dacht je van je schatjes, die heb je heel gelukkig gemaakt!

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

      Toen ik de vraag las moest ik gelijk denken aan mensen die alles doen om hun partner tevreden te stellen. Die schatjes hebben ons gelukkig gemaakt!

      Reageren
  2. chucky1012

    Blijf jezelf dan ben je het meest blij en tevreden….
    Daar ben ik blij mee….
    Het zijn de kleine dingen en ik kan het weten….
    Hoef niet rijk te zijn…..
    Ben heel gelukkig met hele kleine dingen….
    Xoxo

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

      Een heleboel kleine dingen kunnen je gelukkig maken. Als je er oog voor hebt zie je ze. Met geld heeft het zeker niets te maken. Dat is wel makkelijk, ,maar zeker voor mij niet het belangrijkst.
      xoxo

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *