Dag 4143: Documenteren

Screenshot_20210413_141640

Een paar weken geleden stonden Ronald en ik naar de magnolia’s te kijken. We zagen dat de takken bijkans op de tuintegels hingen omdat er zoveel bloesems waren verschenen. We zagen alleen bloemen en geen groene bladeren. We vroegen ons af hoe dat kon. Want wij hebben niet zoveel verstand van wat er allemaal groeit en bloeit in onze achtertuin. Het is allemaal leuk en mooi, maar we weten niet wanneer wat op het mooist is.

Er valt vast een en ander op te zoeken in boeken, maar ik vind dat we na twintig jaar wel zouden moeten weten hoe het zit met de bloei van de magnolia. Mijn ouders hadden er ook eentje in de tuin, dus ik was er niet geheel onbekend mee. Dus ben ik even rond gaan kijken in de foto’s die ik op mijn telefoon heb opgeslagen. Want ik heb wel regelmatig gedocumenteerd hoe de bomen erbij stonden tegen de tijd dat de lente ging beginnen.

De foto hierboven is een still uit een filmpje dat ik vorig jaar op 7 april maakte van Mika en Valleney die in de tuin stonden te voetballen. Ht ging mij om de kinderen, maar ik zie nu hoe de magnolia’s erbij stonden. De stermagnolia is kaal, maar de andere boom is vrij groen. Er hangen nog bloesems aan de takken, maar verder zie ik voornamelijk bladeren.

Vorig jaar bloeide alles vroeger dan dit jaar. En dus lag er in de eerste week van april alleen karrenvracht aan roze blaadjes in de tuin. Die werden keurig dagelijks opgeveegd, maar je ziet dat er nog wat ligt. De vlinderstruik is dit jaar ook al flink groen en zo ook de hortensia’s in de potten. Mika en Valleney staan zonder jas met een bal te spelen. Misschien hadden we vorig jaar ook wel een lekker warme dag in april. We zouden het een keer moeten bijhouden. Dan zullen we niet meer zo vaak zeggen dat vroeger alles beter was. En heeft de bloei van de magnolia’s geen enkel geheim meer voor ons.

8 gedachten over “Dag 4143: Documenteren

 1. Cindy

  Vorig jaar waren maart en april fantastisch, hadden zo’n mooi voorjaar toen. Weet dat nog goed omdat ik toen nog thuis werkte en de scholen gesloten waren. En ik de hele dag schreeuwende kinderen op het speelveld hiernaast had ;-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat leuk dat je me daar aan herinnert! Was dat al helemaal vergeten. Erg toch, die gillende kinderen.

   Reageren
   1. Cindy

    Ik vergeet het niet haha. Ben nog steeds dankbaar dat ik elke dag op kantoor mag werken als 1 van de weinige uitzonderingen :-)

    Reageren
     1. Cindy

      Dat ook, maar ook altijd je bovenburen horen. Zit nu ik dit typ ook weer met mijn oordoppen in ;-)

     2. Pippi Bericht auteur

      Dat is erg. Wij horen ook weleens wat, maar dat is dan Mika die staat te balen van FIFA21.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>