Dag 4146: Levensvragen voor een goed gesprek (113+114)

dav

Volgens mij heb ik deze vraag al eens beantwoord- dat was toch toen ik jokte tegen een collega en dat een leerling het doorhad? Die zal ik namelijk nooit meer vergeten. Alhoewel ik heus wel stomme dingen heb uitgehaald vind ik het moeilijk om met mijn grootste blunder op de proppen te komen. In mijn leven heb ik een paar hele erge fouten gemaakt die echt te ernstig zijn om af te doen als simpele blunder.

Een blunder is iets als een tray kattenvoer bij de groothandel halen en dan constateren dat die aankoop duurder was dan wat ik in de supermarkt haalde. En toen had ik dus 24 blikjes met dezelfde smaak. Het maakte mijn katten van destijds niets uit, maar ik vond het wel stom van mezelf. Misschien waren die keren dat ik mensen vertrouwde die het niet waard waren ook wel blunders te noemen.

Natuurlijk baal ik van mijn blunders en fouten. Maar zou ik zonder die vergissingen wel dezelfde persoon zijn geweest die ik nu ben? Zo ben ik van mening dat het niet ondernemen van actie als het gaat om de schoonfamilie wellicht mijn grootste fout is geweest. Omdat ik niet voor mezelf ben opgekomen. Maar ja, wie weet was het dan heel anders gegaan en had ik Mika en zijn broertjes en zusjes nooit gehad. Daar wil ik niet aan denken hoor.

Enfin, ik heb het geprobeerd. Het is geen onverdeeld succes gebleken, maar ik geloof niet dat ik met zekerheid kan stellen dat ik het beter had kunnen hebben. Mislukken is niet leuk. Nooit. Het klinkt veel aardiger als je zegt dat de uitdaging niet is verlopen zoals je in je gedachten had. Misschien komt ooit de vraag wat mijn grootste uitdaging is geweest. Nou, daar maken we dan maar een feuilleton van.

dav

2 gedachten over “Dag 4146: Levensvragen voor een goed gesprek (113+114)

  1. Linda

    Nou je zegt t precies goed..wat als alles altijd goed is gegaan en als er nooit teleurstellingen zijn geweest of tegenslagen, dan werd je niet de persoon die je nu bent, is idd niet leuk en je zou willen dat je dingen anders had gedaan, maar daar leer je van…

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *