Dag 4147: Groene blaadjes

dav

Het wordt tijd om me bewust te zijn van wat er in de achtertuin gebeurt. De afgelopen jaren heb ik steeds vol verbazing gekeken naar de weelderig bloeiende bomen en struiken zonder te snappen dat ieder jaar hetzelfde schouwspel te zien is. En vooral wanneer. Dan kan ik ook meer aandacht besteden aan de volgode waarin alles in bloei staat. Misschien zou ik dan kunnen bedenken hoe ik ervoor zorg dat er altijd wel iets moois te zien is.

Nu weet ik eindelijk hoe het zit met de magnolia. Er komen pas groene blaadjes aan als de eerste bloei achter de rug is. Dat was dit jaar wel wat laat, dus ik hoop dat we in ieder geval een tweede bloei tegemoet kunnen zien. Voor een derde keer zal wel niet lukken. Maar ik ga het netjes bijhouden . Een beetje tuinier weet namelijk wanneer je wat moet planten of zaaien en wanneer het moment aanbreekt dat alles op zijn mooist is.

Volgende week ga ik vastleggen wat er groeit en bloeit. In ieder geval is de tuin nu een stuk groener dan een paar weken geleden. Er komt ook van alles op dat we de twee jaar geleden geplant hebben. Maar ook wat we dachten te hebben verwijderd. Wat maakt het uit. We hebben al heel wat gesnoeid en als we dat ieder jaar doen. Zo zullen we nog lang plezier hebben van wat we zo mooi vinden.

4 gedachten over “Dag 4147: Groene blaadjes

  1. Linda

    Klinkt ook logisch, eerst alle kracht naar de bloemen en als die bijna weg zijn komen de blaadjes…wat heerlijk om te zien hè, dat alles zomaar weer omhoog komt..zie het hier ook hoor, vind dat altijd zo mooi! :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>