Dag 4240: Medicatie

mde

Iedere drie maanden moeten we medicatie voor Apollo bestellen. We nemen maar gelijk vijftien doosjes. Daar kunnen we precies honderd dagen mee voort. We vinden het vervelend voor Apollo dat hij chronisch ziek is. Misschien is het wel een reden dat het zo lang heeft geduurd voordat hij geadopteerd werd. Die keer per dag krijgt hij pilletjes die we verstoppen in balletjes leverworst. De meisjes boffen, want zij krijgen ook eenmaal per dag een balletje.

Apollo werkt de leverworst snel weg- ik heb het idee dat hij niet eens merkt dat er medicatie in zit. Misschien zou hij de droge pillen ook wel zonder lekkers eten. Verwend was hij niet toen hij hier kwam. Hij krijgt niet veel snoep- na de maaltijden een kauwstaafje en af en toe een mergkoekje. We doen ons best om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft en zo lang mogelijk zal leven. Dat hij afhankelijk is van medicatie is niet leuk, maar er zijn veel ergere dingen.

9 gedachten over “Dag 4240: Medicatie

 1. Linda

  Nou idd, dat is niet het ergste medicijnen gebruiken…maar zijn daar de plekken van, op zijn kop…van de ontstekingen die bij die ziekte horen?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Die pillen gaan gelukkig makkelijk naar binnen. Tja, die littekens van Apollo. Heb weleens een foto gezien van een hond die er net zo uitzag. Die was gebruikt voor het opleiden van vechthonden. Daar wil ik niet aan denken.

   Reageren
 2. Cindy

  Nou, prima toch? Als het helpt. Zoveel dieren die medicijnen gebruiken voor een chronische aandoening.
  Weet er alles van. Als je je diertje daarmee kan helpen, top.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jij hebt zo goed voor je katten gezorgd- dat was wel even wat meer werk dan een pilletje in een balletje leverworst rollen. Natuurlijk moet je alles overhebben voor je dierenkinderen. Daarom durf ik bijna niet te kijken op verhuisdieren.nl waar je allerlei corona-impulsaankopen uitgestald ziet.

   Reageren
   1. Cindy

    Haha, ja, dat was wel even wat meer werk. 10 jaar lang mijn dagplanning op vooral Misty aangepast voor de insuline.
    Wil graag eind september een katje, maar durf op dat soort sites ook niet te kijken hoor…

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Jij hebt zo goed voor Misty en Villo gezorgd. En dat ga je straks ook doen voor de kat die het geluk heeft bij jou in huis te komen.

     Reageren
 3. Myrna

  Mijn hart breekt van dat soort sites. Ik krijg het niet voor elkaar. Apollo heeft het zo getroffen ! En de meisjes ook hoor.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik moet ook niet meer kijken. Zag laatst een oude hond die me geweldig leek. Maar ja, he was ook nog eens een grote. Ik word er zo verdrietig van. En dankbaar dat ik drie hondjes in huis heb kunnen nemen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>