Dag 4241: Corona

IMG_20210720_123825

We hebben altijd geboft- Mika was ook als klein kind vrijwel nooit ziek. Zo kan ik me werkelijk niet herinneren dat ik aan zijn bed heb gezeten terwijl hij lag te rillen van de koorts. Hij had natuurlijk weleens wat, maar de ellende viel altijd op te lossen met een zetpil. Een paar maanden geleden had hij wat verkoudheidsverschijnselen, maar voor de zekerheid liet hij zich testen. De uitslag was gelukkig negatief.

Afgelopen donderdag kwam hij eerder dan verwacht terug van een etentje met vrienden. Hij voelde zich erg beroerd. Toch ging hij de volgende dag gewoon werken. Nou, hij werd al snel naar huis gestuurd. De volgende ochtend kon hij terecht voor een PCR test. Ronald had nachtdienst, dus ze konden met de auto. Met het openbaar vervoer mag niet en een taxichauffeur zal vast niet naar een teststraat rijden.

Mika bleek deze keer dus Corona te hebben. Hoesten, hoofdpijn en na een paar dagen rook hij niets meer. Wat een bof dat hij zijn smaak nog steeds heeft. Als alles naar karton smaakt is eten een ramp. Hij eet en drinkt trouwens goed en ik loop de hele dag heen en weer met tost’s en smoothies. Zijn twee bedden -hij heeft tegenwoordig een luchtbed in zijn mancave- worden iedere dag verschoond.

Iedere keer bedankt hij me met een lief stemmetje. Dat hoeft niet, want ik ben al blij dat hij gewoon thuis ziek kan zijn. Natuurlijk maak ik me zorgen, maar ik geloof hem als hij zegt dat hij iedere dag wat opknapt. We hopen dat het hierbij blijft en dat hij zeer binnenkort klachtenvrij zal zijn. Tot dan haal ik kaasbroodjes, rijstwafels, kinderkoekjes en veel vers fruit voor zijn smoothies. Als hij weer beter is ga ik hem heel lang knuffelen.

11 gedachten over “Dag 4241: Corona

    1. Pippi Bericht auteur

      Dank je! Laten we maar hopen dat we op tijd gevaccineerd zijn en dat we weinig klachten hebben als we toch ziek worden.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>