Dag 4242: Luchtbed

mde

Wie heeft er niet een keer een nacht doorgebracht op een luchtbed dat opgeblazen moest worden voordat je kon gaan slapen? Er waren speciale pompen voor, maar ik heb toch een paar keer mijn eigen adem in het plastic matrasje moeten blazen. Nou, dat opblazen leek uren te duren en tegen de tijd dat ik kon gaan liggen was ik al over mijn slaap heen.

Mika wilde ook een luchtbed in zijn mancave. Dan kon er een keer iemand blijven slapen. Maar hij bedacht dat hij zelf na een avondje gamen vast geen zin meer zou hebben om de trap af te stiefelen om in zijn eigen tweepersoonsbed te kruipen. Dus mocht moeder weer eens thuisblijven om het pakket aan te nemen. Want hij koopt zo ongeveer alles online.

Zijn nieuwe matras hoeft niet opgepompt te worden, zegt hij. Je moet iets naar links of rechts schuiven en dan blaast het ding zichzelf op. Het ligt nog lekker ook- ik ben er zelf ook maar even op gaan liggen. Dus nu heeft hij twee bedden en misschien kan Ronald in de mancave gaan slapen als hij nachtdienst heeft gehad  en er op straat weer zo vreselijk gekakeld wordt.

Het fijne van dit luchtmatras is dat er een laag geruwde stof op de bovenkant is aangebracht. Hierdoor blijft een onderlaken prima liggen. Want de afmetingen zijn zodanig dat er geen hoeslaken voor te krijgen is. Overigens was Mika zijn vader net voor, want er werd al gezocht naar een fijn matras voor op zolder. Nu ben ik benieuwd wie er straks komt logeren.

IMG_20210721_152419

6 gedachten over “Dag 4242: Luchtbed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>