Dag 4245: Onweer

inCollage_20210724_161150579

Dotje raakte verschrikkelijk in paniek als het onweerde. Ze ging enorm tekeer en was niet stil te krijgen. Apollo vind er ook niets aan. Of en nu iemand aan de eettafel zit of niet, hij haar ernaast of eronder liggen. Dat vindt hij blijkbaar een veilig plekje. Terwijl er in drie landen rivieren buiten de oevers traden, huizen werden verwoest en mensen verdronken, was het hier warm en kurkdroog.

Tot anderhalf uur geleden. Het werd steeds donkerder en koeler. Opeens begon het te rommelen en kwam de regen naar beneden alsof iemand doorhad dat we nog wat druppels tegoed hadden. De geleegde regenton zit allang weer propvol hemelwater en stroomt zelfs over. Wij hoeven de tuin voorlopig niet te besproeien.

Het regent al bijna twee uur onophoudelijk. Het onweer gaat ook al tijden door. Ronald heeft Apollo even gerustgesteld en dat het helpt zie je op de onderste foto. Maar toen Ronald naar de keuken ging om te roken en te kijken wat we in de koelkast hadden, kwam Apollo toch van de bank af. Hij ging weer op zijn veilige plekje liggen en besloot daar rustig te gaan slapen. De meisjes doen alsof ze wel van onweer houden.

Met regen wandelen vind ik niet erg leuk, maar ik doe het natuurlijk wel. Maar als het onweert krijg je me met geen stok naar buiten. Apollo waarschijnlijk ook niet en ik ga het maar niet proberen. We kunnen later altijd nog zin of hij er zin in heeft. De handdoeken liggen al klaar, want we laten die stormparaplu thuis. Want we zijn natuurlijk niet van suikergoed.

sdr

 

6 gedachten over “Dag 4245: Onweer

 1. Cindy

  Ben vandaag dagje naar Amsterdam geweest. Geen druppel gehad. Maar wat niet is kan nog komen.
  Sneu dat ze bang zijn voor onweer. Misty had dat ook zo erg. Hopelijk onweert het nooit bij de regenboogbrug.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hier begon het rotweer ook laat in de middag. Hoop dat jij er geen last van hebt gehad. Fijne dag gehad?
   Nee joh, bij de regenboogbrug is het altijd zacht weer. En zeker geen onweer!

   Reageren
   1. Cindy

    Oh, gelukkig maar haha! En ja, fijne dag gehad, en met regen viel het heel erg mee bij ons. ‘s avonds een paar spatjes. En vandaag flinke hoosbuien. Maar heen en terug droog gehouden op de fiets, lucky me :-)

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Je hebt echt heel erg geboft! Ik ben vandaag ook droog gebleven, was net thuis toen het losging.

     Reageren
 2. Linda

  Zo sneu als ze bang zijn…vind het zelf altijd wel wat hebben…maar dan alleen als ik niet op de open velden loop ;)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>