Dag 4247: Onzinnige weetjes

Dt plaatje heb ik van Instagram gehaald. Het komt oorspronkelijk van Shutterstock.

Dt plaatje heb ik van Instagram gehaald. Het komt oorspronkelijk van Shutterstock.

Ooit was ik een beetje verslaafd aan een spelletje dat ik op mijn. telefoon speelde. Het was een quiz met allerlei onzinnige vragen. Volgens mij bijna 2000 en door het dagenlang te spelen kende ik bijna alle antwoorden uit mijn hoofd. Overigens denk ik dat al die kennis inmiddels flink is weggezakt hoor. Er staan een paar dozen met Triviantvragen in de kast, maar een ander weetjesspel heb ik aan Renée gegeven omdat zij graag gezelschapsspellen doet met har kinderen.

Nee, ik ben nooit in de verleiding gekomen om alle vragen en antwoorden uit mijn hoofd te leren. Maar als ik niet zo gek was op het lezen van boeken had ik het misschien wel gedaan. Want het is natuurlijk een fijne vrijetijdsbesteding. In mijn werkkamer heb ik een paar naslagwerken staan waar ik veel in gebladerd heb. Met al die kennis kan je natuurlijk niks, maar het blijft leuk om te lezen.

Vanochtend zag ik het plaatje hierboven op Instagram staan. Wanneer zou ik nou moeten weten hoe als die halslijnen heten? De meeste kende ik natuurlijk wel, maar omdat ik niet alles wist heb ik toch maar een schermafbeelding gemaakt. Die zal wel tot in de eeuwigheid in een fotoalbum op mijn telefoon blijven staan zonder dat ik mijn opgedane kennis  zal kunnen spuien.

We zich afvraagt hoe het toch kan dat ik menig potje Triviant heb weten te winnen: hoe onzinniger het weetje, des te beter het in mijn geheugen blijft hangen. Als ik boodschappen doe vergeet ik de helft ui t de schappen te pakken en ik weet niet in welke jaren mijn nestgenoten zijn geboren. Maar ja, dat kon mijn moeder ook niet onthouden. Overigens snap ik niet dat men het opdreunen van weetjes verwart met slimheid. Naar De slimste mens  kijk ik dan ook niet.

 

2 gedachten over “Dag 4247: Onzinnige weetjes

 1. Linda

  Gebruik je niet, alleen als je zelf kleding maakt, denk ik…hier kijken we wel eens slimste mens en dan verbaas je je toch, over hoe slim sommige mensen blijken te zijn :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als ik in een boek lees dat een jurk een zus-of-zo hals heeft weet ik nu hoe het eruit ziet :)
   Dan ga ik aar een keertje kijken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>