Dag 4249: Top 9

pippi1961-yearbefore-1-2020

Aan het eind van 2020 wilde ik weleens weten welke 9 Instagramposts het goed hadden gedaan. In de afgelopen jaren waren dat de foto’s van alle honden die hier woonden en gewoond hebben. Maar blijkbaar hebben volgers vaker op de like-knop gedrukt toen ik met mijn smoel  in beeld verscheen. Dat had ik dus nooit verwacht.

De populairste was dus een bespottelijke foto van mij met een diadeem van Dotje op mijn hoofd. Wie vindt dat nou leuk? Eigenlijk schaam ik me er een beetje voor. Zouden mensen denken dat ik mezelf een prinsesje vind? Als kid wilde ik later koningin worden, maar verder dan drama queen heb ik het niet geschopt.

Dan die kwart eeuw oude foto waarop ik een gekleurd jurkje draag. Jeetje, ik lijk hier wel op de drummer van Måneskin. Hij is natuurlijk schattiger, maar toch. Als ik nog zo’n rimpelloos gezicht had zou ik mijn haar wel laten groeien, denk ik. Geen idee waarom ik dit kiekje ooit geplaatst heb. Zal wel in het kader van #fmspad zijn.

Wel fijn dat een foto van Dotje in de zee er ook bij staat. Ze genoot zo van de strandwandelingen die we regelmatig maakten. Dan ging haar bal ook mee. Zwemmen deed ze niet, ze wilde alleen maar spelen met haar gele rubber bal. Meestal was Blaze er ook bij en hij had dan een aftandse tennisbal om achteraan te rennen. Mooie herinneringen hoor.

Wat ben ik blij dat de groepsfoto  van het gezelschap op 15 augustus gemaakt is door doventolk Astrid. Het was een heerlijke dag. We hebben veel bijgepraat en heerlijk gegeten. Dit jaar hebben we weer zo’n feestje gepland. We willen dat ieder jaar doen, want we willen de dag waarop Indonesië werd bevrijd toch graag vieren. Helaas kan tante Maud er niet meer bij zijn.

De foto in het hart van de collage was de eerste van Apollo die ik op Instagram zette. Dit was op zijn eerste dag bij ons. Op het moment dat ik dit tik ligt hij aan mijn voeten onder de eettafel. Mijn lieve grote jongen is hier nu al meer dan een jaar en ik kan hem niet meer missen. Toen ik deze foto plaatste hadden we goede hoop dat het goed zou gaan met de meisjes. Gelukkig gaat het uitstekend.

Fijn dat je dat op de volgende foto goed kunt zien. Ze lagen al snel dicht tegen elkaar aan. Apollo speelt niet meer zo vaak, hij is toch een oud mannetje geworden. Heel af en toe doet hij mee als de meisjes over elkaar heen dartelen. Alhoewel we dit jaar ook best goede dagen hebben gehad was het in 2020 toch vaker fijn buiten.

Waarom liken mensen die rare foto met dat mondkapje? Nou ja, zo loop ik er sinds dik een jaar dus bij als ik boodschappen ga doen. Niet als ik ga wandelen, maar misschien moet ik het toch maar doen. Want ik maak onderweg weleens een praatje met mensen die Apollo leuk vinden. We staan dan niet erg dicht bij elkaar, maar je weet maar nooit. Want hoe heeft Mika het virus eigenlijk opgelopen?

Ach, die foto met Stanley in mijn armen. Toen woonden Ronald en ik net samen en we gingen al snel naar het asiel voor een kat. Het kwam niet in ons op om een hond te nemen. We werkten allebei fulltime en dat zou niet leuk zijn voor zo’n huisdier dat je toch af en toe moet uitlaten. Waarschijnlijk heeft Ronald de foto gemaakt, want ik lijk hier nog kleiner dan ik daadwerkelijk ben.

Apollo voor de opening in de schuifpui. Hij gaat niet naar buiten omdat het regent. Als we eenmaal buiten lopen is het geen probleem voor hem. Hij loopt wel door. Dan moet ik er twee handdoeken tegenaan gooien om hem droog te krijgen. Fijn dat hij bij de negen populairste foto’s zit. Hij is groot en hij heeft een gehavend gezicht, maar blijkbaar ziet iedereen dat hij heel lief en schattig is.

Het zal me benieuwen welke negen foto’s in het overzicht van 2021 komen. Vast veel hondenfoto’s.

2 gedachten over “Dag 4249: Top 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>