Dag 4270: Spinnen

sdr

Voor de zekerheid heb ik even opgezocht welke spinnen ervoor kunnen zorgen dat je het loodje legt. Want ik kan wel zo stoer gaan beweren dat ik helemaal niet bang ben voor spinnen, maar ik moet toch hard wegrennen als ik een Zwarte Weduwe tegenkom. Veel van die dodelijke spinnen komen uit andere werelddelen, maar je weet maar nooit op welke manier ze in dit dorp kunnen kunnen komen.

Maar goed, ik ben niet erg bang voor spinnen. Hoe groter hoe beter zou ik willen zeggen. Due heb ik nog niet in mijn omgeving gespot hoor. Uiteindelijk zie  je hier gewone huis-, tuin- en keukenspinnen die misschien alleen vliegen kwaad doen. Dat is ook de reden waarom ik spinnenwebben het liefst laat hangen.

Dat is wel zo handig als die verschrikkelijke muggen gestrikt raken in een web en op den uur hartstikke dood gaan. Maar ik vind spinnenwebben ook zware kunstwerken. Kijk maar eens hoe mooi het bouwwerkje van een spin is. Ragfijne draden die sterk genoeg zijn om heel wat gewicht te dragen. Als ik een keer per ongeluk met mijn hoofd in een web loop voel ik me hartstikke schuldig.

4 gedachten over “Dag 4270: Spinnen

 1. Cindy

  Nou, het is een pracht… haha! Ja, je hebt gelijk, kunstwerkjes. Maar ben doodsbang voor spinnen dus ik haal heel vaak spinnenwebben weg. En zie nu al op tegen het najaar, al die kruisspinnen, brrr…. Heb ook weleens knoeperds in huis gehad. En ik weet dat er 2 onder mijn stuk kunstgras bij mijn terrasje. Gelukkig heb ik een buuf die niet bang is.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben bang voor eenden :) Gelukkig zijn spinnenwebben makkelijk te verwijderen. En dat de buurvrouw er niet bang voor is.

   Reageren
 2. Linda

  Jij ook al, ik verplaats ze wel eens, omdat ze hun web op zo’n onhandige plek maken, dat ik het zo rot vind, dat ik het tuinhek moet openen en dan heel hun kunstwerk kapot maak…

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>