Dag 4278: #tbt#113

Scanned_1629966491740

Op deze foto zitten  Saskia en ik te spelen. Wat zij in haar handen heeft weet ik, wel dat ik bezig ben met een kaleidoscoop. Dat vond ik een geweldig speelgoedje en ik keek graag naar de steeds veranderende  figuren die de felgekleurde plastic stukjes vormden. We zitten hier op de vloer, toen nog grijs marmoleum.

De zwarte Chinese kast die nu bij mij in de woonkamer staat is meegekomen uit Indonesië en mijn ouders hadden er voornamelijk snuisterijen in tentoongesteld. Ook de door mij geërfde koekjesstolp en wij waren op een gegeven moment erg goed in het geluidloos optillen van de deksel om iets lekkers te jatten.

In welk jaar de foto werd gemaakt, weet ik niet. Schatten hoe oud een kind is heb ik nooit gekund. Het was december, dat kan je zien aan de kerstboom die op een tafel voor de deur naar de tuin staat. Het kinderstoeltje kan ik me nu niet meer herinneren, net als de pop in de vensterbank.

Vroeger maakte mijn vader heel veel foto’s en ik ben blij dat ik dit zwart-witte kiekje heb. Er zitten er meer in een oud fotoalbum dat ik graag wil laten zien aan mijn nestgenoten. Dat zal ik doen als we eindelijk naar die honderden, misschien wel duizenden dia’s gaan kijken.

4 gedachten over “Dag 4278: #tbt#113

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>