Dag 4283: Strijken

mde

Als ik ergens lees dat mensen de was opvouwen vraag ik me altijd af waarom ze de kleding niet eerst strijken. Nou ben ik absoluut geen geweldige huisvrouw, maar ik ben wel een enthousiast strijkster. Niet van alles dat van de wasrekjes af komt hoor. Nu wil ik best geloven dat gestreken beddengoed net iets lekkerder ligt dan de gekreukte hoeslakens en dekbedovertrekken van mij.  Maar ik ben echt niet van plan aan de slag te gaan met zulke grote lappen textiel.

Toen ik nog werkte als hulp van zijn oma deed ik het wel, want ze vond dat fijn. Maar ja, dan hebben we het over beddengoed voor een eenpersoonsbed. Dat is zo gedaan. Mika heeft een overtrek van twee bij twee meter en dat vind ik echt te groot om te strijken. Als hij dat graag wil mag hij het zelf doen. Hij zal wel denken dat het niet hoeft, want ik heb hem er nooit over gehoord.

Strijken is mijn favoriete huishoudelijke klusje. Eigenlijk het enige werk dat ik graag doe. Her liefst met lekkere muziek op. Dan doe ik het raam wel dicht, want meezingen doe ik graag. Maar niet als de hele buurt mee kan genieten. Voor je het weet bellen ze de politie. Of Mr. Frank Visser. Als ik kleine kinderen had zouden ze Jeugdzorg misschien wel inschakelen. En dat allemaal omdat ik graag strijk.

Vandaag kon ik weer fijn aan de gang gaan. De stapel rechts bestaat uit sportkleding en die hoeft alleen maar gewassen en gedroogd te worden. Daarna kan je het lekker snel opvouwen. Onderbroeken ga ik zeker niet strijken, dus dat scheelt ook weer. Spijkerbroeken natuurlijk wel en ik heb een kind dat een grote verzameling t-shirts heeft. Die strijk ik het liefst omdat het snel gaat en hij er altijd leuk uitziet in een t-shirt,

8 gedachten over “Dag 4283: Strijken

 1. Cindy

  Ergens in de donkere krochten van mijn berging moet nog een strijkplank staan. En ergens een strijkbout zelfs. Maar die zijn de laatste jaren voor ik ze daar opborg niet gebruikt. En sinds ik hier woon (8 jaar) niet 1 keer van hun plek gekomen.
  Haat strijken haha. Gelukkig heb ik ook geen kleding dat gestreken moet worden. En beddengoed en theedoeken vouw je makkelijk op als het nog warm uit de droger komt.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hoe krijg je het voor elkaar? Mika draagt geen t-shirts die je niet hoeft te strijken :) Helpt een droger? Die heb ik namelijk niet.

   Reageren
   1. Cindy

    Ik draag geen t shirts van katoen :-) Die moet je meestal strijken. Vaak hemdjes of jurkjes met een mengsel van katoen en viscose bv, die hang ik te drogen en klaar. Die gaan niet in de droger.
    Spijkerbroek vouw ik ook op als het klaar is en nog warm is, komen dan geen kreukels in. En qua broeken vaak leggings.

    Reageren
 2. Linda

  Begin er ook niet aan, hoor, beddengoed…1 nacht slapen en de kreuk zit er weer in..heerlijk zo mee lallen met huishoudelijke klusjes :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Haha, zonde van je tijd zeker. Ik vind het juist rustgevend. Je moet de kledingkast van Mika zien- als netjes opgestapeld. Jw gelooft niet dat ik daar voor een groot deel verantwoordelijk voor ben. Mika kan ook goed vouwen. Dat leerde hij binnen een week. De hele dag vouwen bij Jack&Jones :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>