Dag 4284: Stekken

mde

Eindelijk heb ik de juiste plek gevonden voor de pannenkoekplant. Vlak voor het raam kwamen er gaten in de mooie ronde bladeren- alsof ze verbrandden. Nu staat de plant op de koffietafel, dus niet in de felle zon. Op de huidige plek doet de plant het enorm goed. Er kwamen meerdere nieuwe bladeren aan en ik zag een paar dagen geleden dat er nu ook stekjes zijn ontstaan.

Nou, ik kan mijn geluk niet op. Het is zo’n mooie plant en ik wil er graag wat meer hebben. Ook zou ik mijn zusjes blij kunnen maken met een zelfgekweekt plantje. Maar nu wil ik graag weten hoe ik te werk moet gaan.  Wachten tot de stekjes wat groter zijn en dan lossnijden en op water zetten?

De eerste keer dat ik  deze plant zag was ik er meteen dol op. Want helaas niet wegnam dat ik een paar stekjes dood heb laten gaan. Daar voel ik me nog steeds erg schuldig over. Maar deze heb ik alweer een paar maanden en de plant gaat er steeds mooier en voller uitzien. Als ik straks stekjes heb moet ik wel goed opletten waar ik ze neerzet, want ik wil ze graag mooi houden.

8 gedachten over “Dag 4284: Stekken

  1. Pippi Bericht auteur

   Ik wil mijn favoriete planten graag stekken. Zo kom je op een redelijk makkelijke manier aan een huis vol kamerplanten :)
   xoxo

   Reageren
 1. Myrna

  De babies los snijden aan de wortels en in water zetten.
  Ze zijn sterk, je kan ze allemaal eruit halen.
  Ik ben begonnen met 1 plant en heb er nu heel veel. Als ze flink wat wortels hebben stop je ze in een potje met aarde.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>