Dag 4287: Gratis

Screenshot_20210904_123923

Een tijdje geleden ontving ik een brief met informatie over het bestellen van zelftesten.  Per gezin kon je er twee krijgen. Vreemd, dat aantal. Wij zijn meestal met drie personen en ik heb op de televisie gezien dat er mensen zijn die wel tien kinderen hebben. Wat hebben die nou aan twee zelftestjes?

Af en toe stuur ik Ronald een berichtje als ik iets onzinnigs te melden heb en dat deed ik ook nadat ik de boel online geregeld had. Omdat ik ooit een QR-code app op mijn telefoon had gezet was de hele procedure een fluitje van een cent. Zelfs voor iemand die zo onhandig is. Straks maar de code aanvragen die je krijgt als je volledig gevaccineerd bent.

Ronald was stomverbaasd toen hij de foto zag. Waarom had ik dat nou gedaan? Wij zijn allebei al twee keer naar het prikcentrum geweest en Mika gaat volgende week pas de tweede halen omdat hij na nummer één plots corona kreeg. We weten dat je bij klachten meteen een PCT test moet laten doen, dus wat moeten we met deze testjes?

Hij was even vergeten dat ik een echte Hollander ben en dat ik gek ben op gratis. Hij trouwens ook, want als gehamsterd kan worden zitten onze wekelijkse boodschappen opeens in meerdere blauwe kratjes. Maar goed, het is dus de bedoeling dat je jezelf snel test als je ergens heen gaat waar veel mensen zijn.

Nou, ik zie de perrons op station Zandvoort al voor me- bezaaid met testafval. Zou het plein voor De Kuip er ook bij liggen als een vuilnisbelt? Waarschijnlijk ga ik de gratis verkregen spullen niet gebruiken, want als ik me niet lekker voel wil ik niet de kans lopen dat ik twee maal met een staafje in mijn neus moet laten roeren. Onze 15 augustus viering heeft geen zieken opgeleverd, dus uiteindelijk zullen de tests wel gaan naar iemand die wat voorzichtiger is ingesteld dan wij.

mde

6 gedachten over “Dag 4287: Gratis

 1. Cindy

  Gek, 2 per gezin. Dacht dat het 2 per persoon was. Heb ze ook aangevraagd. Maar had ze zelf al liggen.
  Heb er laatst 1 gebruikt. Was strontverkouden. Wist gewoon zeker dat het geen Corona was, ik bedoel ik ken mijn lichaam en verkoudheid verloopt altijd volgens hetzelfde stramien, beetje keelpijn en dan verkouden. Maar voor de zekerheid maar even een zelftest gedaan, en die was negatief.
  Voor ik vertrek naar Griekenland ga ik het ook voor de zekerheid doen. Steekproefsgewijs kun je eruit gepikt worden op het vliegveld. Als je positief test moet je 2 weken in een Coronahotel waar je niet uit mag….
  Zit nét even wat rustiger in het vliegtuig als ik negatief heb getest de avond voor vertrek ;-) (en ja, ben gevaccineerd, 4 keer zelfs, maar toch)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jeetje, dat zou erg zijn. Mika en Valleney zijn er gelukkig niet uitgepikt. Je zal toch twee weken in een coronahotel moeten zitten. Lekkere vakantie heb je dan. En misschien kan je maar 1 week vrij nemen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>