Dag 4288: Hyacint

oznorMB

Ieder voorjaar koop ik een hyacint. Want ik ben gek op die wat zware geur. Daarom neem ik er altijd maar eentje, want als ik er meer zou neerzetten zou ik er waarschijnlijk hoofdpijn van krijgen. Dit jaar kwam de hyacint terecht op de kamer van Mika. Daar heeft ;’ie een aar ween gestaan en toen was het uit met de pret.

Omdat ik planten weggooien zonde vind zette ik de uitgebloeide hyacint op de oppottafel om er daarna niet meer naar om te kijken. Totdat Ronald weer ging tuinieren. Dan gaat hij ook altijd pruimen en deze keer was de tafel aan de beurt. Dan hou ik hem in de gaten, want soms gooit hij dingen weg die ik graag wil bewaren.

Toen zag ik wat hij helemaal over het hoofd had gezien: de hyacint die maandenlang in de regen had gestaan begon op te bloeien.  Direct heb ik ‘m binnen gezet en vanochtend bleek de bloem al een beetje gegroeid te zijn. Het wordt natuurlijk niet veel, maar dit vind ik al mooi. Vandaag staat de hyacint even buiten om wat zonnestralen op te vangen. Volgend jaar koop ik er weer eentje en daar ga ik maar eens goed voor zorgen.

sdr

4 gedachten over “Dag 4288: Hyacint

  1. Linda

    Wat een bof, dat ie het weer doet…ik ben er na jaren achter, dat ik ook geen bloemen binnen kan verdragen, door pollen en stuifmeel…dus geen hyacinten enz meer. Als je m straks in de grond stopt, komt ie volgend jaar op in de tuin.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>