Dag 4289: Tweede bloei

sdr

De eerste bloei van de magnolia’s vindt meestal plaats rond de sterfdag van mijn vader, 20 maart. Dit jaar gebeurde het iets later. De afgelopen jaren hadden we zonnige en bloedhete zomers en misschien hadden we de tweede bloei daar wel aan te danken. Volgens Ronald is er zelfs een jaar geweest dat de magnolia’s drie keer bloeiden, maar mij staat er niets van bij.

De eerste bloei is het mooist, want dan zijn de bomen overvol. Daarna wordt het voornamelijk groen. We hebben een paar weken geleden enkele roze bloemen gespot, maar het waren er slechts een paar. De hele boom zit trouwens vol knoppen, maar die hebben blijkbaar geen zin om uit te komen. Dus een weelderige tweede bloei zit er waarschijnlijk niet meer in.

Want de bladeren beginnen bruin te worden en Ronald heeft zelfs al enkele opgeveegd. Het geeft een herfstgevoel en het is verdorie pas begin september. Wacht, dat valt eigenlijk wel mee. Want September is één van de Vier Letzte Lieder van Richard Strauß en het gaat over het einde van de zomer. Dus is het eigenlijk niet zo vreemd dat de bladeren gaan verkleuren.

Toch hopen we stiekem dat het verwachte warmere weer toch een wonder gaat verrichten. Anders moeten we weer een jaar wachten. Maar als ik heel eerlijk ben heb ik liever een enkele bloei. Als het tenminste aan het weer ligt. Want ik vond het een prima zomer omdat ik het maar een paar keer flink warm heb gehad. Zo’n zomer vol hittegolven vind ik vreselijk en met hoge temperaturen zit ik niet in die mooie tuin.

4 gedachten over “Dag 4289: Tweede bloei

  1. Pippi Bericht auteur

   Het is zo gek dat eerst de bloemen komen en daarna pas de groene bladeren. We zullen zien wat er gebeurt.

   Reageren
 1. chucky1012

  Zo mooi.
  Dan zou ik eindelijk een badje kunnen buiten zetten en dan
  vullen met koud water en er mijn voeten in af laten koelen ;-)

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zou het echt gaan gebeuren? Voor de tuin is het fijner dan voor mij, maar ik gun iedereen wat hogere temperaturen.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>