Dag 4292: #tbt #115

IMG_20210909_120344

Op deze foto zie je me met mijn zusje Renée en oma, de moeder van mama. Dat mijn zusje hier zwanger is, kan je niet zien. Ze had al wel een flinke buik en destijds, we spreken hier over december 1997, vond ik dat hartstikke eng. Het leek me vreselijk, zo’n buik die op springen stond. Zover was het overigens nog niet, maar ik durfde er nauwelijks naar te kijken. Dat ik twee jaar later zelf in de prijzen zou vallen, kon ik me toen nog niet voorstellen.

Oma was hier ongeveer tachtig jaar oud. Ze zag er goed uit voor haar leeftijd en je kunt zien dat ze veel aandacht heeft besteed aan haar uiterlijk. Haar haar is netjes opgestoken, ze zit keurig in de make-up en ze lakte haar nagels terwijl ik nog zonder mani rondliep. Zo verzorgd als zij erbij liep- daar kan ik een voorbeeld aan nemen.

Als ik naar mezelf kijk, zie ik eerst het glanzende zwarte haar. Er zij dagen dat ik mijn haar wil laten groeien om het dan te kunnen vlechten en er een knot mee te draaien. Maar i doe het niet, want het betekent dat ik eerst een hele tijd met een armoedige coupe moet rondlopen. Eerlijk gezegd denk ik erover om het nog een stukje korter te laten knippen.

De haarkleur van oma komt hoogstwaarschijnlijk uit een pakje, Renée en ik hadden toen nog gitzwart haar. Maar ja, je wordt ouder en van kinderen ga je er ook niet jonger uitzien. Jammer dat mama niet op de foto staat.  Het is jammer dat er nooit foto’s van de vier generaties zijn gemaakt. Deze familie is niet zo van de staatsieportretten.

4 gedachten over “Dag 4292: #tbt #115

  1. Myrna

    Ik vind je dat knotje heel charmant en vrouwelijk staan.
    Jammer dat je je haar niet wil laten groeien. Die overgang valt best mee hoor. Met een haarklip slordig opsteken kan al heel snel.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>