Dag 4293: Levensvragen voor een goed gesprek (155+156)

IMG_20210910_101943

De laatste tijd komen er wel steeds vragen die heel makkelijk te beantwoorden zijn. Mijn beste beslissing ooit: de kinderen. Een leven zonder Mika kan ik me niet voorstellen. En dat terwijl ik vroeger absoluut geen behoefte had aan een kind. Als ik op mijn veertigste die biologische klok niet had horen tikken, zou ik een paard kopen.

Zover is het dus niet gekomen. Op een gegeven moment vond ik het wel jammer dat ik er maar eentje had. Maar ik ben geen kinderliefhebber en als je er meer hebt zit je nog langer in die vreselijke tijd die bij de basisschoolperiode hoort. Mika wilde vroeger ook geen broertjes of zusjes, dus ik heb maar heel kort getwijfeld.

Toen alle drie katten dood waren besloot ik dat ik eigenlijk liever een hond had. Nadat BAM, Blaze en Dotje uit ons leven waren verdwenen zat ik met een enorm gat in mijn hart. Daarom kwamen Fluffy en Popje. Maar op een dag zei Ronald dat we nog plaats hadden voor nog eentje. Hij wees naar ons bed. Welja, toen namen we de grootste hond die we konden vinden.

Apollo dus. Hij kan niet traplopen dus slaapt hij beneden. Hij neemt op de bank meer plaats im beslag dan we hadden gedacht. Vakanties in het buitenland zitten er voorlopig niet in en we gaan niet vaak bij iemand op bezoek omdat ik ze niet thuis ga laten. Daar heb ik geen hondenkinderen voor genomen. Natuurlijk vind ik het niet rg dat mijn sociale leven op een laag pitje staat, maar het betekent wel dat ik thuis heel veel liefde krijg van alle kinderen.

IMG_20210910_101911

2 gedachten over “Dag 4293: Levensvragen voor een goed gesprek (155+156)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>