Dag 4294: Veiligheid

mde

Enkele dagen geleden kreeg Ronald post. Het Centraal Bureau voor de Statistiek wilde graag weten hoe hij over veiligheid in de buurt dacht. De vragenlijst kon hij online invullen. Althans, dat beweerde men in een brief. In werkelijkheid lukte dat namelijk niet en toen zou hij een heel papieren boekwerk moeten doornemen en de juiste antwoorden aankruisen. Daar had hij natuurlijk geen zin in.

Dus heb ik het maar gedaan, want ik weer precies hoe hij over veiligheid en de politie denkt. Eigenlijk jammer dat men mijn antwoorden niet wilden weten, want ik heb net wat meer negatieve ervaringen als het gaat om veiligheid in de buurt. Nee, ik voel me niet onveilig, maar er zijn wel mensen die ik heel naar vind en ik ben ook eens vreselijk uitgescholden door een buurtbewoner. Toen heb ik de politie natuurlijk gelijk ingeschakeld.

Nou, ik werd nog net niet uitgelachen. Schelden doet toch zeker geen zeer? Vertel dat maar eens aan kinderen die gepest worden en daarom overwegen een eind te maken aan hun leven. Dus heb ik een agent gemaild. Degene die me ooit de woorden Ik heb vernomen dat jullie een nieuwe hond hebben mailde toen ik blijkbaar met Blaze gesignaleerd was. Hij reageerde overigens netjes en gaf aan dat hij de boosdoener zou bellen. Verder heb ik er niets meer over gehoord.

Toch voel ik me niet onveilig. Met een hond hoef ik dat niet te zijn. De meisjes blaffen de hele boel bij elkaar als iemand me lastig zou vallen en als ik met hun broer ben halen ze het niet in hun hoofd om naar tegen me te doen. Ronald maakt regelmatig mee dat bepaalde mensen snel weglopen als ze hem in de smiezen krijgen, dus hij hoeft sowieso niet te vrezen voor zijn veiligheid. Die mensen ook niet, maar ze hebben de politie destijds wel wijsgemaakt dat mijn man levensgevaarlijk is.

Uit onze antwoorden blijkt dat we in een vreselijke buurt wonen waar we het absoluut niet naar de zin hebben. Maar ja, Valleney woont op loopafstand en we wonen lekker dicht bij een metrostation. We hebben een ruim huis plus een fijne tuin en we hebben de afgelopen vijf jaar geen last gehad van inbrekers. Ook hackers hebben ons tot nu toe met rust gelaten. Dus zal het CBS wel vinden dat alles prima voor elkaar is.

4 gedachten over “Dag 4294: Veiligheid

 1. chucky1012

  Pfff zeg irritant zulke lijsten die niet lang horen te zijn maar het uiteindelijk wel zijn.
  Goed dat jij het had ingevuld.
  Zoiets zouden ze hier ook moeten hebben.
  Binnenkort weer wachten tot het voorjaar is en dan weer ‘s avonds naar buiten gaan….
  Als het veilig is.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als ik wat te melden heb doe ik het graag. Geen idee of het nut heeft, maar ik heb het in ieder geval gemeld.
   Gelukkig voel ik me veilig. Het is geen fijne buurt, dat helaas niet.
   xoxo

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik wilde gewoon wat kwijt over de dingen die me dwars zitten in de ze buurt. Dat heb ik hiermee kunnen doen. En ze zullen er niks mee doen. Leuk voor de statistieken, zullen we maar zeggen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>