Dag 4296: Tangetje

Screenshot_20210913_101347

Bovenstaande foto maakte ik speciaal voor Instagram omdat #fms_pad vroeg om een foto die paste bij het woord useful. En dit tangetje is bijzonder nuttig. Het is al sinds het begin van de jaren tachtig in mijn bezit. Dit is een sieradentang die ik aanschafte toen ik een cursus sieraden maken volgde met een paar collega’s. Na al die jaren weet ik daar weinig meer van- met wie, waar en hoe lang de cursus duurde is mij ontschoten.

Wel weet ik dat we van alles maakten van alpaca. Tegenwoordig denkt iedereen dan aan die grote knuffelige lama-achtigen die iedereen met een tuin van bovengemiddelde grootte koopt. Voor de wol, maar ook om aandacht te trekken en voor een leuke bijverdienste omdat veel mensen er graag mee willen wandelen. Maar de alpaca die ik bedoel is een -heb ik opgezocht- metaallegering van koper, zink en nikkel.

Het kwam in de vorm van draad dat makkelijk te bewerken was. Het lijkt op zilver en daarom waarschuw ik maar even: andere benamingen zijn hotelzilver, Berlijns zilver en Chinees zilver. Wat ik er destijds van maakte kan ik me niet meer heugen, maar ik weet wel dat dit tangetje de beste koop van mijn leven is. Nou ja, dat zijn natuurlijk mijn hondenkinderen. Maar als het om dingen gaat zou ik dit tangetje niet meer kwijt willen.

Vreemd genoeg ben ik dit tangetje nooit kwijtgeraakt en dat wil heel wat zeggen, want ik kan werkelijk alles kwijtraken. Nu zit het in een glazen pot met aanstekers en kaarsendovers, maar het is in het verleden vaak voorgekomen dat ik het tangetje nodig had en ik het zomaar vond. Blijkbaar was er altijd wel een bewaarplek die heel logisch was. Het ding heeft zes verhuizingen meegemaakt en ik heb het nog steeds.

Geen idee waar je zoiets koopt, maar ik kan iedereen aanraden zo’n tangetje te gaan kopen. Het is zo ontzettend handig. Je kunt er elektriciteitsdraden mee strippen, sieraden mee repareren, het is geschikt voor het doorknippen van ijzergaren en ik heb er wat onwillige doppen mee open gekregen. En nog veel meer dat me nu ontschoten is. Eigenlijk zou ik een back-up moeten hebben, maar ik denk stiekem dat dit tangetje het eeuwige leven heeft.

4 gedachten over “Dag 4296: Tangetje

  1. Myrna

    Geweldig dat door de jaren heen je de tang nog steeds hebt. Ik weet na een verhuizing dat je spullen kwijt raakt. Maar jij hebt na 6 verhuizingen dat ding nog steeds. Goed hoor.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>