Dag 4298: Tuinieren

inCollage_20210914_123559199

Als hij niet hoeft te werken en het buiten lekker weer is, gaat Ronald tuinieren. Hij heeft twee jaar geleden zo’n goede beslissing genomen. De tuin is zijn lust en zijn leven, zeker ook omdat de honden dan ook naar buiten gaan. Soms lopen ze een beetje in de weg, maar ze zorgen ook voor gezelligheid als ze weer eens knuffels komen halen.

Er komen steeds meer dode bladeren van de magnolia’s af en dus moet er vaak geveegd worden. Hij haalt ook water uit de regenton zodat hij alles kan begieten met de oude zinken gieter die we in de tuin aantreffen toen we hier twintig jaar geleden kwamen wonen. Hij bindt de rozenstruikjes op zodat ze fijn naar boven kunnen groeien en hij maakt snoeiplannen voor de hortensia’s en vlinderstruiken.

Hij baalt er van dat één van de drie azalea’s dood is gegaan, maar kijkt met plezier naar de rododendron die het erg goed doet in een grote pot. Laatst heeft hij ervoor gezorgd dat de ooievaarsbekken wat meer ruimte hebben. Ze zijn inmiddels uitgebloeid, maar de plantjes staan er nog goed bij. Daarom moest weg wat hij eerder dit jaar had gezaaid- iets waarvan we de naam niet weten. Maar het groeide als kool en het dreigde de grote border te overwoekeren.

We hopen maar dat de tuin er nog steeds goed uitziet als het straks winter is. We hebben in ieder geval een winterharde struik waarvan we dachten dat we hem twee jaar geleden uitgeroeid hadden. Die houden we en er zal regelmatig gesnoeid worden zodat ‘ie lekker vol wordt en weer een stuk schutting aan het oog zal onttrekken.

Volgend jaar gaat hij de tuin iets ophogen en de tegels wat beter neerleggen en als hij nog puf heeft is de voortuin aan de beurt. Die wordt volgeplempt met grint of basaltstukjes. Een fine onderhoudsarme voortuin, maar dan zonder tegels. Dan kan het regenwater ook gewoon wegzakken in de bodem. De rozenstruik blijft en misschien planten we nog enkele vlinderstruiken.

 

4 gedachten over “Dag 4298: Tuinieren

 1. chucky1012

  Wat een pech dat er een plant dood is.
  Men moegt weleens om de zoveel jaren de tegels in de tuin verhogen
  want met de hoeveelheid hemelwater wordt het zand flink weggespoeld en is het zo verdwenen.
  Tuinieren is zo leuk.
  Ik hou er ook van….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Heel jammer. De andere twee azalea’s die hij kocht doen het gelukkig erg goed. Ze lopen lekker uit en doen het prima.
   Ronald had misschien ietsje weinig zand gebruikt. En het heeft zo veel geregend dat het me nog meevalt. De tegels liggen niet schots en scheef.
   Hij is dol op tuinieren! Ik hoop dat je op je balkon ook lekker aan de gang kunt gaan met planten.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>