Dag 4299: #tbt #116

IMG_20210915_102232

In ons vorige huis hadden we lang niet zoveel spullen als nu. Toen spaarde ik nog geen melamine serviesgoed en mijn boeken- en CD-verzamelingen waren wat bescheidener. Maar er was wel heel veel kinderspeelgoed in huis. Waarschijnlijk vond ik dat toen al verschrikkelijk, want al die rommel staat niet op de foto. Ook de box ging zo snel mogelijk het huis uit, want ik vond het niet erg leuk om Mika er in op te sluiten.

Hij vond het waarschijnlijk ook niet zo lollig, want hij probeerde al snel te ontsnappen. Op de foto was hij nog geen jaar. Dat staat tenminste in het fotoboek waar ik dit kiekje vandaan heb. Het is al meer dan twintig jaar geleden dat het gemaakt werd en destijds had ik geen benul van alles dat het moederschap omvatte. Als ik het van tevoren had geweten was ik er wellicht niet aan begonnen.

Maar ja, als iemand me had ingefluisterd hoeveel poep er uit een grote hond kon komen had ik misschien ook getwijfeld. En laten al die kinderen nou gezorgd hebben voor een heel mooi leven. Zonder Mika en al die honden was mijn leven een stuk saaier geweest. Aan de andere kant: ik ken mensen die geen kinderen hebben en niks missen. Zij hebben ook niet zoveel witte haren en rimpels en ze slapen al jaren hartstikke goed.

Het was wennen, zo’n kind in huis. Gelukkig heb ik de inrichting er niet voor hoeven veranderen. De lamp in de hoek was zo omver te gooien en ik heb weleens gehoord dat kinderen ook graag boeken uit de kasten trekken. Of op wiebelige stoelen willen klauteren en kijken hoe sterk de gordijnen zijn. Op de foto is de woonkamer vrij leeg en er zijn dagen dat ik terug verlang naar die tijd.

 

2 gedachten over “Dag 4299: #tbt #116

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>