Dag 4301: Boodschappen

mde

Boodschappen doen vind ik zo erg niet. Het is alleen niet zo leuk als ik zware dingen mee moet meenemen. Samen naar de supermarkt met Ronald vind ik verschrikkelijk. Hij doet er veel te lang over, want hij gaat kriskras door de winkel. Ook raak ik hem altijd kwijt en dat levert weer veel irritatie op.

Sinds Corona vindt hij het ook niet meer zo’n fijne bezigheid. Er stonden steeds mensen in zijn nek te hijgen als hij iets uit stond te zoeken- iets dat ik ook steeds vervelender begon te vinden. Dus besloot hij een paar maanden geleden dat we de  wekelijkse boodschappen maar moesten laten bezorgen.

Nou, wat scheelt dat enorm veel tijd. Opeens maakt hij zijn keuze terwijl hij netjes van categorie naar categorie gaat. Niet langer legt hij gigantische afstanden af tijdens het inslaan van levensmiddelen. En ik loop niet meer achter hem aan. We zijn ook veel minder geld kwijt dan voorheen. Dat komt doordat er bijna geen impulsaankopen gedaan worden.

Nu ga ik een paar keer per week naar de supermarkt om de hoek voor vers fruit, broodbeleg en wat snoep dat ik online niet heb kunnen vinden. De rest wordt fijn thuisbezorgd door een vriendelijke bezorger. Omdat hij wil zien hoe de boodschappen er in het echt uitzien helpt Ronald ook nog eens mee met het inruimen. Zo is het een stuk leuker om boodschappen te doen.

4 gedachten over “Dag 4301: Boodschappen

 1. Cindy

  Top he? Laat ze ook bezorgen sinds maart ofzo. Ideaal! Scheelt me zoveel tijd. Eetplanning maken en dan de boodschappen bestellen. Kom nog 1 maal per week in de supermarkt, inderdaad ook voor verse groente ofzo. Want de houdbaarheid is vaak geen week natuurlijk.
  En bespaart geld inderdaad. AH is dan soms wel prijzig, maar scheelt inderdaad impulsaankopen en daardoor goedkoper.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, het i echt een goed idee. Eb=n als je een grote koelkast met vriesgedeelte hebt, kan je lekker inslaan als die rothamsters weer bezig zijn.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>