Dag 4311: Aloë vera

IMG_20210928_171720

Gisteren kregen Anita en ik een fijn plantje van Elisabeth. Eentje die ik heel goed moet verzorgen, want het is niet zomaar een kamerplant. Een aloë vera heeft namelijk bladeren die geneeskrachtig zijn. In het badkamerkastje zijn heel veel smeersels te vinden waar aloë vera in zit. Toen Mika op vakantie behoorlijk verbrand was, heeft hij na thuiskomst flink moeten smeren.

Maar het is natuurlijk het best om het werkzame bestanddeel, een verkoelende, hydraterende en helende gel, rechtstreeks uit de plant te halen. Dat gaat heel makkelijk. Waar de gel allemaal goed voor is staat vermeld in het foldertje dat bij de plant zat. Dat ik zeker ga bewaren en voor de zekerheid heb ik de tekst gefotografeerd.

Straks ga ik even opzoeken waar ik de plant moet neerzetten en hoeveel water ik moet geven. Want zo’n plant die niet alleen mooi is om te zien maar die ook nog helende eigenschappen heeft, moet ik in leven houden. Want ondanks onze goede bedoelingen zijn we deze zomer allemaal verbrand.

Ronald was knalrood omdat hij zonder t-shirt een muurtje had staan verven in de brandende zon, Mika had op Kreta wat te weinig zonnebrandcrème aangebracht en ik had pijnlijke voeten en schenen omdat ik in een bushokje had zitten wachten tot Ronald gevaccineerd was. Daar heb ik serieus weken last van gehad.

Maar dat was lang zo erg niet vergeleken bij vrouwen in Oeganda. Zij gebruiken de gel van de aloë vera om hun door de rebellen gemutileerde gezicht te laten helen. Van dat verhaal sprongen de tranen in mijn ogen. Wat maak ik me toch druk om mijn westerse probleempjes. En zo is een eenvoudig plantje ook iets dat je met beide benen op de grond zet.

IMG_20210928_171705 IMG_20210928_171649

10 gedachten over “Dag 4311: Aloë vera

   1. Linda

    Nee eerlijk gezegd niet, vind het geen makkelijke plant ..heb hier sinds kort wel een vlees etende plant, maar vind dat ook geen succes.

    Reageren
     1. Linda

      Volgens mij wel, maar denk dat ie van mij niet goed staat. Heb het idee dat ie niet dat geurtje afscheid, waarop ze op af komen

     2. Pippi Bericht auteur

      Is daarover geen informatie te vinden op internet? Zou wel fijn zijn als het plantje muggen elimineert.

  1. Pippi Bericht auteur

   Ik bleek er al eentje te hebben en die doet het inderdaad goed met weinig water en alleen zon in de namiddag.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>