Dag 4314: Levensvragen voor een goed gesprek (161+162)

IMG_20211001_141938

Hier ga ik niet over jokken hoor. Laat ik maar beginnen met te zeggen dat onze paarse kliko tegenwoordig niet vol meer is als ‘ie eenmaal per veertien dagen wordt geleegd. Dus op de een of andere manier hebben we wat minder afval. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik erg milieubewust ben. Zo vergeet ik nog weleens de herbruikbare zakjes mee te nemen als ik broodjes ga kopen.

Uiteindelijk doe ik alleen maar aan afvalscheiding, iets dat me erg makkelijk wordt gemaakt door die drie kliko’s en de ondergrondse container op nog geen minuut lopen. Oh ja, ik verwijder make-up en nagellak met wasbare schijfjes. Dat scheelt toch zeker een maxi verpakking wattenschijfjes per maand.

Het kan allemaal beter, maar ik kan het helaas niet laten om soms koekjes te kopen die er stuk verpakt zijn en ik zou eieren op de markt kunnen kopen en ze kunnen doen in de doos die ik zelf mee heb genomen. De verplaatsbare airco gebruiken we niet meer en een nieuwe wasdroger komt er niet. Jammer genoeg kan ik de tip hieronder niet uitproberen, want van het kookvocht van aardappels maken wij sausjes.

IMG_20211001_141921

Een gedachte over “Dag 4314: Levensvragen voor een goed gesprek (161+162)

  1. Linda

    Nou vind dat je aardig je steentje bijdraagt…hier ook afval scheiden, maar merk bij bijvoorbeeld mijn dochter en schoonzoon, dat die het niet zo nauw nemen…glas in de vuilniszak net al oud papier…maar ja, wij zijn daarin lekker ouderwets..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>