Dag 4316: Bijna december

mde

Het is begin oktober en de kruidnoten liggen allang in de winkel. En wel meer ook- ik ging laatst kijken wat de supermarkt in het decembersnoepschap had en dat was erg veel. Nee, ik heb niets gekocht. Niet alleen omdat ik een hekel heb aan de laatste maand van het jaar met die verplichte lolligheid. Maar ik vind dat het alleen in december te koop zou moten zijn.

Nou, vooruit- omdat het Sinterklaasjournaal al in november begint mag al die zoete troep in die maand in de winkel liggen. Maar veel eerder toch echt niet. Het moet bijzonder blijven. Dat kan ik natuurlijk makkelijk zeggen omdat ik geen kleine kinderen heb. Basisschoolkinderen zullen nu al wel aan het stuiteren zijn. In ieder geval kunnen ouders van dat kleine spul de Sint wel fijn inzetten om hun kinderen in het gareel te houden.

Eind juni hebben we de kerstboom uit de woonkamer gehaald en op zolder gezet. Wat mij betreft had het ding nog wel zes maanden langer mogen staan, maar hij stond een beetje in de weg. Apollo heeft er een paar keer een plastic bal uitgekegeld en we wilden niet dat hij ervan zou schrikken. De kaarsjes in de vorm van een engeltje en een kerstboom staan al jaren op de schoorsteenmantel en daar blijven ze tot we naar het bejaardentehuis gaan.

Net als de rode kerstster. Omdat zelfs Ronald er zijn hoofd niet tegen stoot, mag de ster blijven hangen. Misschien moeten we het lichtsnoertje dat erin zit voorzien van een verse batterij, want dan staat het nog feestelijk ook. En we gaan goed nadenken over een andere plek voor de kerstboom. Die wel netjes begin januari werd in de doos gaan proppen.

Toch heb ik dit jaar wel zin in de decembermaand. Mika wordt dan 22 en ik hoop dat we kerst kunnen vieren met de hele familie. Hoe we dat gaan regelen moet ik maar eens bespreken mer mijn broers en zussen. Ach, we grijpen alles aan om een feestje te veren. Dat hoeft niet per se met de kerst. Er komen nog een heleboel verjaardagen- als het God behaagt natuurlijk.

mde

4 gedachten over “Dag 4316: Bijna december

  1. Linda

    Dat maakt het de maand december iets leuker, als je het weer samen met de familie kan vieren. Iets om naar uit te kijken :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>