Dag 4318: Lang haar

IMG_20211005_141633

Tussen acht en kwart over acht lopen Apollo en ik langs een fietspad. Constant worden we voorbij gereden door voornamelijk middelbare schoolkinderen. Het is me opgevallen dat alle meisjes lang haar hebben. Het maakt niet uit wat hun kledingstijl is- dat haar komt vaak tot ver onder de schouders. De ene verzorgt het wat beter dan de andere, maar het wordt in ieder geval flink geborsteld.

Eigenlijk vind ik het een beetje saai, maar het zal wel hip zijn. Per slot van rekening krijgt niet iedereen het voor elkaar zulke lange lokken te hebben. Ook ik heb jarenlang met lang haar rondgelopen. Glanzende zwarte haren tot aan mijn billen. Soms heb ik spijt dat ik het heb laten knippen, want ik kond er zulke mooie knotten van draaien als ik het eerst lekker strak had gevlochten.

Zojuist heb ik aan mijn kapster gevraagd of ze ook klanten had die op de middelbare school zitten. Met lang haar. Nou, dat bleek zo te zijn. De haren werden om de paar maanden bijgepunt en ik heb nu gehoord wat uitermate populair is: een pony die met een föhnborstel naar buiten wordt gekruld. De fancy naam daarvoor ben ik inmiddels al vergeten. Maar goed, ik hoef dat niet, want er is vanmiddag weer lekker veel afgeknipt.

4 gedachten over “Dag 4318: Lang haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>