Dag 4322: Nest

IMG_20211009_111715

Ronald zag het aan de vogelpoep op de houten bank onder de magnolia’s. De bomen hangen nog steeds vol met groene bladeren. Van een tweede bloei is het niet gekomen, maar met al dat groen zijn wel ook wel blij. Het is een fijn plekje voor al die vogels die in onze tuin bivakkeren.

Maar er blijkt dus ook nog een nest in de linkerboom te zitten. Nu weet ik dat we we een vreemde zomer achter de rug hebben, maar ik weiger te geloven dat de duiven die we gespot hebben van plan zijn een gezin te stichten. Hoogstwaarschijlijk is het een oud nest. En toch zat er net eentje in. Het zal wel een comfortabel plekje zijn.

Het is in ieder geval reden genoeg om binnenkort eens te zorgen dat we de vogels in de tuin kunnen bijvoeren. Met een beetje geluk blijven de katten weg omdat we drie honden hebben. Want we gaan de volgels niet vetmesten om ze snel ten prooi te laten vallen aan de katten van buurtgenoten.

2 gedachten over “Dag 4322: Nest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>